Nu bliver det lettere såvel for dansk erhvervsliv som pendlere at rejse rundt på Danmarks større øer.

En helt nyt aftale er netop indgået mellem rederiet Færgen og Brobizz A/S, så man med en enkelt brobizz kan passere både broer og sejle med færger rundt om i Skandinavien.

Herhjemme drejer det som om rejser til øerne Bornholm, Samsø, Fanø, Langeland og Lolland, hvor man nu ikke længere skal tænke på kontanter og kreditkort, når man skal rejse.

Aftaler til tilpasses
Kunder hos BroBizz A/S, der ønsker at anvende deres BroBizz som betalingsmiddel på Færgens ruter, skal dog først indgå en lokalaftale med Færgen, før de får tilgang til den nye service.

Færgens faste kunder, der hidtil har benyttet en såkaldt Færgen Bizz, får i stedet  tilsendt en BroBizz, som nu kan benyttes på alle Færgens ruter. For Færgens kunder følger alle priser, rabatter og fordele med over i den nye ordning, ligesom overfartshistorikken bliver overført, således at den lavest mulige billetpris kan opnås.  

Fjerner barrierer
”For danske rejsende er der tale om en god nyhed, fordi samarbejdet fjerner nogle af barriererne i forbindelse med danskernes rejseaktivitet. Det vil alt andet lige være en fordel at kunne gøre brug af det samme velfungerende betalingsmiddel, uanset om man rejser med færgen eller kører over en  bro. Samtidig er det med den nye løsning kun nødvendigt at registrere sine kontaktdata og kreditkortoplysninger ét sted, hvilket også vil gøre det nemmere og mere overskueligt at rejse i Danmark,” siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef i rederiet Færgen.

BroBizz kan som nævnt i forvejen benyttes som betalingsmiddel på en lang række færgeoverfarter, betalingsveje og broforbindelser i Skandinavien. Desuden omfatter BroBizz også lufthavnsparkeringen i Kastrup og Billund – samt gadeparkering i en række større europæiske byer.

Skal bruges i hele EU
Indlemmelsen af de danske øer via rederiet Færgen er seneste led i bestræbelserne på at udbrede brugen af BroBizz med det formål at gøre det lettere at være rejsende i Danmark og resten af Norden samt på længere sigt flere lande i EU.   

”Vi er glade for, at samarbejdet med Færgen nu går i luften til gavn for vores kunder, som hermed får endnu en mulighed for at benytte BroBizz. Aftalen betyder, at kunderne fremover kan anvende deres BroBizz på stort set alle færgeruter i Danmark, og derfor er samarbejdet vigtigt for os i målsætningen om hele tiden at udvikle selskabets tjenester til kundens fordel,” siger adm. direktør i BroBizz A/S Helle Bech.

Fakta om BroBizz A/S:
BroBizz A/S, der er et 100 pct. ejet datterselskab af Sund & Bælt Holding A/S, blev stiftet i 2008 som et led i forberedelsen til den kommende europæiske bompengetjeneste, der medfører, at bilister fremover kun skal have ét betalingsmiddel i bilen for at køre på betalingsveje i EU. Der findes i dag godt 780.000 BroBizz fordelt på knap 620.000 aftaler.

Fakta om Færgen:
Færgen sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Fyn, Langeland og Lolland. Rederiets ruter skaber sammenhængskraft med resten af landet. Færgen udgør en flydende bro til og fra de danske øer, så øboere, erhvervslivet og turister nemt kan rejse til og fra øerne.
Færgen drives under det juridiske navn Danske Færger A/S. Rederiet er ejet af Clipper Group A/S og den danske stat, hver med 50 procent.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk