Årets “Young European Truck Driver” er allerede i fuld gang – og af 375 tilmeldte chauffører er 40 efter en indledende teorirunde gået videre til de praktiske prøver bag rattet i en Scania, som foregår fire steder i Danmark.

På lørdag lægger Scania i Vojens asfalt til den første af fire regionale runder i Scanias chaufførkonkurrence, der fokuserer på trafiksikker og brændstoføkonomisk kørsel med lastbil.

Siden den første Young European Truck Driver-konkurrence i 2003 har mere end 75.000 europæiske chauffører deltaget – heraf alene 1.500 i Danmark.

Præcitions-øvelser
På lørdag mødes så de 10 dygtigste chauffører fra Syd og Sønderjylland samt Fyn i en dyst på manøvrekørsel og økonomikørsel i den samme Scania R 410 sættevogntrækker med tre-akslede sættevogne på 16,5 meter og 40 tons totalvægt.

Gennem en række præcisionsøvelser skal deltagerne vise, hvor godt de behersker vogntoget, og de skal desuden på en ca. 25 km strækning på normal vej vise, hvor økonomisk de kan køre.

Der er tale om chauffører under 35 år – deraf titlen på konkurrencen. Efter de fire indledende runder går de to bedste chauffører i den danske finale på Ishøj Truck Show til august.

Finale i Södertälje
Herfra kvalificerer vinderen sig til den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje syd for Stockholm til næste forår. Førstepræmien er en ny Scania lastbil til en værdi af kr. 750.000.

Scania ønsker med ”Young European Truck Driver” at sætte fokus på chaufføren som den vigtigste person, når det gælder trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil.

Konkurrencen afvikles på europæisk plan i samarbejde med EU-Kommissionen, dækproducenten Michelin og trailerproducenten Schmitz Cargobull – og i Danmark støttes konkurrencen desuden af vognmandsorganisationen Dansk Transport og Logistik (DTL), kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.

Det er sjette gang siden 2003, at Scania afvikler den europæiske chaufførkonkurrence, og på europæisk plan forventer Scania, at op imod 30.000 chauffører tager udfordringen op.

Holder også åbent hus
Parallelt med chaufførkonkurrencen afvikler Scania-organisationen samtidig åbent hus i Vojens fra klokken 9 til 15. Her dukker Scanias ”Fuel Tour” demo-karavane også op, så interesserede vognmænd og chauffører kan prøvekøre et udvalg af Scanias Euro 6-lastbilprogram.

Ved Scanias åbent hus-arrangementer i Vejle og Herning i marts var der stort ryk-ind, og det forventes også i Vojens på lørdag.

Desuden er der bl.a. udstilling af nye og brugte lastbiler, præsentation af organisationens mange serviceydelser og leverandørudstilling af udstyr til lastbilbranchen. Desuden byder Scania på et traktement til de fremmødte.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk