Aarhus-baserede Crisplant skal designe, producere og levere bagagehåndteringssystemet CrisBag i en ny terminal i Abu Dhabis internationale lufthavn.

Entreprisen for bagagehåndtering udgør mere end 100 mio. euro (750 mio. kr.) , hvoraf langt størstedelen er Crisplants egne leverancer.

Crisplants bagagehåndteringsløsning, CrisBag, overgår kravspecifikationerne fra Abu Dhabi Airports Company på flere punkter, bl.a. 40 pct. mindre energiforbrug end konventionelle løsninger, mere effektivt end konventionelle løsninger, da Crisbag fylder mindre og kræver færre installationer – samt højere sikkerhed end konventionelle systemer, da hver enkelt bagage-enhed konstant trackes.

På top 3 listen
Den nye terminal er et af verdens største lufthavnsprojekter, og opgaven er vundet som en del af et joint venture med en samlet opgave på omkring 2,5 mia. euro (cirka 19 mia. kr.) .

Bagagehåndteringssystemet CrisBag, der er kernen i løsningen, vil fra 2016 mere end fordoble kapaciteten i Abu Dhabis internationale lufthavn. Bagagehåndteringsløsningen kan håndtere op til 19.200 kufferter i timen. De fragtes rundt på individuelle bakker via 25 kilometer transportbånd.

Løsningen forbedrer sikkerheden markant i forhold til konventionelle bagagehåndteringssystemer, da CrisBags installation og software-løsning tracker hver enkelt kuffert hele vejen fra check-in til pålæsning.

40 mio. passagerer
Den nye terminal vil kunne håndtere 40 millioner passagerer om året og have plads til op til 65 fly – heriblandt den nye Airbus A-380. 150 check-in diske og 48 selvbetjeningsstande kan  betjene omkring 8.500 passagerer i timen.

Crisplant-kontrakten involverer i øjeblikket 40-50 mand, der arbejder med ingeniørarbejde i Abu Dhabi. Der vil være op til 450 mennesker på stedet, når installationen er på sit højeste.

Bagagehåndteringsløsningen skal ifølge planen stå færdig i december 2016. Herefter vil et hold af Crisplant-medarbejdere fortsætte på stedet for at sikre drift og vedligeholdelse i to år.

Strategisk betydning
”Det er en fantastisk nyhed for Crisplant, at vi nu skal være med på et så spændende og ambitiøst projekt. Det er helt sikkert en ordre, der kan ses på ordrebeholdningen, og som er med til at sikre en solid omsætning og indtjening de kommende år. Ordren er samtidig af stor strategisk betydning for os, idet den er med til at styrke vores position som en af de dominerende leverandører af bagagehåndteringssystemer til lufthavnene i Mellemøsten.  
Med CrisBag som kerne i løsningen kan vi reducere selve installationen med adskillige kilometer bagagebånd. Derved er vi langt mere effektive end nogen konkurrerende løsning. Det betyder samtidig en reduktion af energiforbruget på 40 pct. i forhold til konventionelle systemer. siger økonomidirektør i Crisplant, Mads Bach Christensen.

Cristplant er en del af den tyske Beumer-gruppe.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk