I 2020 byggede DAF mere end 37.600 CF og XF lastbiler og næsten 9.000 LF lastbiler.

“Efterspørgslen efter europæiske lastbiler steg i andet halvår, i takt med at de europæiske økonomier fik det bedre,” fortæller Harry Wolters, DAF Trucks’ President.

Det anslås, at det europæiske lastbilmarked i 2021 vil fortsætte med at komme sig, og at der vil blive solgt mellem 250.000 og 280.000 lastbiler.

Salget ramt af Corona

Herhjemme er der også kommet gang i ordrebøgerne igen – efter et 2020, hvor foråret betød fald i salget af DAF lastbiler.

Efter at alle i branchen og generelt i samfundet lige skulle finde fodfæste efter første Corona-nedlukning sidste forår, synes tendenserne dog at vise, at der igen er godt gang i ordrebogen hos de danske forhandlere.

”Fra at vi i begyndelsen af 2020 troede på et fantastisk år, måtte vi tidligt sande, at det nok blev et år, som det var lidt svær at spå om. Hvis vi kigger på markedet over 16 tons, faldt både antallet af totale nyregistreringer, men desværre også antallet af nye DAF lastbiler,” siger marketingchef Rita Hansen, DAF Danmark.

Godt gang værkstederne

Alle DAF’s danske værksteder har også i langt hovedparten af år 2020 haft godt gang i butikkerne.

”Så vi ser frem til et spændende 2021 – flere og flere tankstationer tilbyder nu HVO, som alle DAF’s Euro 6 lastbiler uden videre kan køre på (grøn transport). 2021 bliver også året, hvor DAF får den første CF Electric ud at køre på Sjælland,” siger Rita Hansen.

Ud over den fortsatte udvikling af forbrændingsmotor-teknologien investerer DAF i de nyeste teknologier til batteri- og hybriddrevne elektriske drivlinjer i bestræbelserne på at sikre lavere CO2-emissioner og forbedret luftkvalitet i byområder.

Flere grønne lastbiler

DAF kunder har nydt godt af fordelene ved CF Hybrid lastbilen, som anvender sin nulemissions-batteriteknologi, når den kører i byområder, og sin rene dieselmotor i forbindelse med regional transport.

DAF annoncerede produktionen af den nye CF Electric lastbil, som byder på en udvidet elektrisk rækkevidde på 200 kilometer, og forleden præsenterede man LF Electric nulemissionslastbilen med en rækkevidde på 280 kilometer.

Nummer ét blandt trækkere

DAF er Europas førende producent af trækkere og det største importmærke på de to største lastbilmarkeder i Europa – Tyskland og Frankrig. Markedsandelen i segmentet for tunge forvogne steg til 11,5 pct.

DAF Trucks styrkede sin position som global producent af erhvervskøretøjer i 2020.

Markedsandelen i det europæiske segment for tunge lastbiler over 16 tons voksede til 16,3 pct..
I 2020 registrerede DAF 37.580 lastbiler på det europæiske marked for tunge lastbiler, som i alt talte 230.400 køretøjer.

Næstbedste præstation i historien

Det svarede som nævnt til en markedsandel på 16,3 pct. (2019: 16,2 pct.), hvilket er den næstbedste præstation i virksomhedens historie.

Det europæiske marked for mellemtunge lastbiler (6- til 16 ton) udgjorde 41.400 køretøjer, og DAF’s markedsandel var 9,5 pct. (2019: 9,7 pct).

DAF fortsatte med at være markedsførende i segmentet for tunge lastbiler i Holland (31,8 pct.), Storbritannien (31,6 pct), Polen (23,7 pct), Ungarn (27,9 pct.) og Bulgarien (25,4 pct). Derudover opnåede den hollandske lastbilproducent også at blive markedsførende i Portugal i 2020 (21,8 pct.).

Stigende salg udenfor EU

Sidste år solgte DAF 5.880 lastbiler uden for EU og introducerede sin nyeste generation af køretøjer i Taiwan (Euro 6), i Brasilien (Euro 5) samt i Mellemøsten og Afrika (Euro 3 og 5).

Eksemplar nr. 10.000 af den lokalt samlede lastbil blev leveret i Taiwan, hvor DAF er den førende europæiske producent af tunge lastbiler.

DAF er også førende på markedet i Israel og Hviderusland.

Øgede salg af brugte lastbiler

“I 2020 solgte vi et rekordstort antal DAF MultiSupport reparations- og vedligeholdelseskontrakter, opnåede en rekordstor PACCAR Financial markedsandel og leverede et rekordstort antal brugte DAF lastbiler til deres nye ejere,” siger Richard Zink, der er medlem af direktionen med ansvar for markedsføring og salg.

Det er målet for DAF Trucks at styrke sin førerposition yderligere.

45 nye forhandlere

”Derfor arbejder vi sammen med forhandlerne om en strategisk plan for at udvide vores netværk, der består af mere end 1.100 professionelle forhandlere og servicesteder. Sidste år åbnede vores uafhængige forhandlere f.eks. i alt 45 nye forhandlervirksomheder i Europa, Sydamerika, Asien og Afrika,” siger Zink.

I 2020 solgte DAF desuden mere end 2.000 PACCAR motorer til førende producenter af busser og specialkøretøjer i hele verden. PACCAR er navnet på DAF’s moderselskab i USA:

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk