Årets lastbil 2018 er de nye DAF CF- og XF modeller. Prisen blev overrakt i går aftes til DAF’s øverste chef, Preston Feight, af juryformand Gianenrico Griffini på transpormessen Solutrans i Lyon.

(LYON)

Med 104 stemmer vandt DAF’s nye CF- og XF modeller prisen Truck of the Year 2018. Nummer to blev Ivecos naturgaslastbil NP400, der fik 96 stemmer, mens tredjepladsen gik til Scanias nye entreprenørserie XT, der fik 59 stemmer. Mercedes-Benz Actros fik 15 stemmer.

DAF’s øverste europæiske chef, Preston Feight, modtog prisen i går aftes af juryformand Gianenrico Griffini ved et galla-arrangement på Solutrans transportmessen i Lyon.

Juryen består af 23 medlemmer fra 23 europæiske lande plus Rusland.

Syv pct. CO2 reduktion

DAF’s nye CF og XF lastbiler er udstyret med helt nye drivlinjer med forbedrede gearkasser og bagaksler. Sammen med de nye, kompakte efterbehandlings-systemer, den avancerede software og de aerodynamiske optimeringer giver disse nyheder en forbedret brændstofeffektivitet og en CO2-reduktion på syv procent. De nye lastbiler er 300 kg. lettere.

“Den årlige pris tildeles den nye lastbil eller den nye modelserie, der har ydet det største bidrag til vejtransporteffektiviteten, baseret på flere vigtige kriterier som teknologisk innovation, chaufførkomfort, trafiksikkerhed, køreegenskaber, brændstoføkonomi, miljøpåvirkning og samlede driftsomkostninger (TCO). Med introduktionen af de nye CF og XF lastbiler har DAF leveret en serie af mellemtunge og tunge lastbiler, der sætter nye standarder for drivlinjeeffektivitet og den samlede ydeevne,” sagde komitéens formand, Gianenrico Griffini ved overrækkelsen.

På vegne af alle medarbejdere

DAF Trucks’ President, Preston Feight, modtog den prestigefyldte pris på vegne af de 10.000 DAF medarbejdere på tværs af Europa.

“Æren tilfalder hvert eneste medlem af DAF organisationen. Vi har allesammen arbejdet hårdt på at gøre de bedste lastbiler på markedet endnu bedre. Resultatet er de nye CF og XF lastbiler, der er i absolut topklasse. Det er fantastisk, at alle vores bestræbelser nu er blevet belønnet. Det, at vi har vundet prisen “International Truck of the Year 2018” er også en anerkendelse for vores leverandører og forhandlere og ikke mindst en hyldest til alle de kunder, der har valgt eller kommer til at vælge DAF’s nye CF eller XF lastbiler. Komitéen udtalte også, at lastbilerne viser vejen inden for transporteffektivitet. Flere ord er vel overflødige, sagde Preston Feight.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk