Johnny Jensen fra Blistrup ved Gilleleje vandt i går verdensmesterskabet i kranføring, def foregik ved lastbilsudstillingen Commercial Vehicle Show i Birmingham i England.

Hovedsponsor var Hiab – og konkurrencerne foregik med en Hiab X-HiPro 192 kran – monteret på en Mercedes lastbil. Til daglg arbejder Johnny Jensen med en større kran på sin Scania fra vognmandsforretningen Benny Rasmussen & Søn i Gilleleje.

Hiab’s World Crane Championship (WCC 2015) havde i alt 18 deltagere – og efter lidt nervøsitet i semifinalen, hvor det blev til en fjerde plads, satte han sine syv konkurrenter i finalen til vægs.

Det første kran VM
Hiab præsenterede i 2014 det første kranmesterskab nogensinde på verdensplan – den
ultimative test af præcision, nøjagtighed og nerver af stål. Konkurrencen blev afholdt
i erkendelse af de dygtige kranførere fra hele verden, der udfører krævende job
dagligt med deres kran.

Johnny høstede en præmie på  25.000 euro, som er fordelt således, at Johnny modtog
en rejsecheck på 5.000 euro og Johnnys arbejdsgiver i Gilleleje modtager 20.000 euro som tilskud til køb af næste Hiab kran.

Johnnys vindertid var på 2 minutter og 18 sekunder, Tobias Bergström fra Sverige
havde en afsluttende tid på 02 minutter og 30 sekunder, og Martin Utpatel fra Tyskland kom på tredjepladsen med en tid på 02 minutter og 37 sekunder.

Flere forhindringer
For at blive verdensmester skulle Johnny manøvrere en HIAB X-HiPro 192 gennem en
række forhindringer.

Formålet med konkurrencen var at forsøge at slå banetiden fastsat af den anonyme kranfører ‘Eric’ på en udfordrende bane, som omfattede at vælte vandfyldte dunke med samme last og samtidig holde kranen under en overligger.

“Jeg er absolut begejstret og glad for at vinde denne konkurrence og glad for min tid,” Stemningen var så fantastisk i dag,” sagde Johnny lige efter konkurrencen.

Stor interesse overalt
“Entusiasmen for World Crane Championships har været enorm, med folk, der flyver
ind fra hele verden, og meget stor interesse fra medier og tilskuere. Der er ingen
bedre måde at vise vores fantastiske Hiab kraner på end med verdens bedste
kranførere. Succesen med denne begivenhed betyder, at vi er forpligtet til at gøre dette årligt, og jeg er glad for at meddele, at World Crane Championship 2016 vil blive afholdt i Tyskland på IAA udstillingen. Så jeg vil gerne sige til alle de dygtige kranførere over hele verden: vi ser frem til at se jer næste år, i vores søgen efter Hiab’s Kran Verdensmester 2016,” sagde Carl Gustaf Göransson, Senior Vice President for salg og markeder ved Hiab.

SAWO i Danmark glæder sig til at kvalifikationsrunden til WCC kommer til at foregå som sidst, på Vestfyn Trækker i 2016 i Ejby.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk