Verdens første fuldelektriske lastbil til tung vejtransport, Mercedes-Benz eActros, bliver nu en del af gadebilledet i Esbjerg og omegn.

Som nogle af de første i Danmark har logistikvirksomheden NorSea valgt at føje den store og tunge – men i klimforstand lette – distributionslastbil ind i køreplanen. Her skal den i første omgang håndtere palle- og pakkegods i nærområdet.

300 km rækkevidde

Den kører op til 300 kilometer på en opladning, så der er stadig begrænsninger i at få tung vejtransport til at passe sammen med ambitionen om et emissionsfrit alternativ, er meldingen fra NorSea.

”Men nu er vi i gang, og vi glæder os meget til at finde ud af, hvordan vi får vores praktiske hverdag og opgaver til at passe sammen med vores ønske om at være CO2-neutrale senest i 2027. Hvis der skal være bund i vores grønne ambition, så må vi også investere i den,” siger Anders Aalund Olsen, driftsdirektør og COO i NorSea.

Tror på efterspørgsel

Han peger på, at der er tale om en lastbil, som er meget velegnet til de nære områder – og der er hverken udledning af CO2 til atmosfæren eller af miljø- og sundhedsskadelige NOx-partikler til nærområdet.

Anders Aalund Olsen er sikker på, at kunderne vil tage den elektriske lastbil til sig.

”I forlængelse af vores egne CO2-målsætninger skal vi som leverandør også bidrage til, at vores kunder får mulighed for at realisere deres grønne ambitioner. Emissionsfri nærtransport er et skridt på vejen, og det er jeg helt sikker på, at der vil være efterspørgsel på,” siger han.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk