Der er langt mellem varebilerne på Transport 2013 i Herning i ugen efter påske. Eneste officielle importør-udstiller er Fiat Professional – og ellers er der alene de fem nominerede til titlen Årets Varebil i Danmark, der har deres egen scene i hal F i Messecenter Herning.

De fem biler nomineres onsdag aften efter at motorjournalister i MKD. Motorjournalisternes Klub Danmark, har kørt i bilerne hele onsdagen. De fleste har dog kørt dem tidligere gennem 2012.

Det bliver Transportminister Henrik Dam Kristensen (S), der i forbindelse med sin rundgang på messen umiddelbart efter åbningshøjtideligheden løfter sløret for Årets Varebil i Danmark 2013.

Nu Fiat med naturgas
De to stande er placeret ved siden af hinanden – men mens ingen på nuværende tidspunkt ved, hvilke biler, der nomineres, så er det italienske bilmærke repræsenteret med en stor bredde – fra Punto Van til Ducato. Bilerne er især meget økonomiske. Således kører Punto op mod 28,6 km/l. Prisen er helt officielt 79.999 kr.

For første gang i Danmark er Fiat Professional klar til at lancere biler med naturgas-teknik, CNG – og i Herning viser man den 120 hestes Doblò Cargo 1,4 T-jet CNG, der kan køre på både biogas, naturgas og benzin. Prisen bliver 165.000 kr.

Fiat har i mange år solgt CNG biler i andre lande i Europa, og da især Italien er et stort CNG land, er Fiat en af de største producenter af CNG biler i Europa.

Dobbeltkabiner uden afgift
Ducato udstilles bl.a. i dobbeltkabine-udgave, der sælges uden afgift. Men også salg af Ducato Busser ligger i top i segmentet i Danmark

“I en tid hvor lave omkostninger er i fokus hos de fleste virksomheder, er vi stolte af at kunne tilbyde nogle af de mest drifts- og brændstoføkonomiske varebiler. Samtidig er det en stor fordel for mange af vores kunder, at de kan lease vores modeller med servicekontrakter på op til fem år eller 300.000 km. På den måde risikerer de ikke at komme til at stå med uforudsete udgifter, og det giver stor sikkerhed og tryghed i budgettet,” siger Pierre Martin Bos, som er Country Manager for Fiat Professional i Danmark.

Premiere på Fiat
Fiat deltager i øvrigt også i kåringen af Årets Varebil – endda med to bilmodeller: Fiat Punto Van, som vi allerede har omtalt – samt med den nye 500L Van, der har samme stilfulde design som lillebror 500, der har været en kæmpe-succes – både herhjemme og i udlandet. Bl.a. i USA.

”Fiat Punto Van er en god kombination af lav pris og lavt brændstofforbrug. Den er et fint alternativ til dem, som ønsker lidt ekstra plads uden at gå på kompromis med størrelse, design eller køreegenskaber. Fiat Punto Van er både sporty og prisvenlig, og med det rummelige varerum er den ideel til mindre erhverv.
Fiat 500L Van forener stilfuldt design, rummelighed og miljøbevidsthed. Den er et oplagt alternativ til dem, der ønsker en varebil med masser af plads og høj komfort, og som samtidig sætter pris på et charmerende design inspireret af den ikoniske Fiat 500,” siger Pierre Martin Bos.

Låner lastbiler af vognmænd
Messecenter Herning lykkedes heller ikke med at få lastbil-importørerne til at være med på Transport 2013 – men takket været samarbejde med arrangøren af transportmessen Vestfyn Trækker, VBG (som har sin messen i lige år), står der nu alle mærker i Herning – undtagen Renault Trucks. Lastbilerne er færdigopbyggede biler, som VBG har lånt af vognmænd, som har fået monteret VBG udstyr på bilerne.

Så hvor VBG hjælper med lastbiler, hjælper MKD med et par ekstra varebiler – ud over Fiat Professional, som sjældent skuffer og er flittige udstillere.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk