(VAL DI SANGRO)

Indenfor et par måneder lander den helt nye Fiat Talento i Danmark – med helt nye motorer samt mulighed for automatgear og øget sikkerhedsudstyr.

Den nye Fiat Talento kører ligesom sin franske fætter Renault Trafic bedre end den nuværende udgave. Først og fremmest er komforten og samlekvaliteten forbedret.

Motorerne er nye. Fra at have 1,6-liters dobbeltturbo system får bilen 2-liter motor og enkeltturbo, og den er meget smidigere end den nuværende model.

Mere smidig motor

Det betyder i første omgang en enklere og mere robust motorkonstruktion, men også en blødere motorgang med øget smidighed, lavere støjniveau – og derigennem forbedret kørselskomfort.

Indstignings-modellen i Talento programmet er fortsat er en 1,6-liters model med 95 hk og 260 Nm – nok især beregnet for leasingselskaber.

Den kunne vi ikke komme til at køre i. Men vi har kort stiftet bekendtskab med den nye 2-liter udgave Talento – og vi hilser den ”gamle” filosofi med øget kubik velkommen.

Tre 2-liter udgaver

Talento fås i 2-liter udgaver med henholdsvis 120-, 145- og 170 hk. Forbruget ligger på et gennemsnit på 2-liter udgaverne på 14- og 16 km/l.

Testbilerne var både 145 hk udgave med ny dobbeltkoblings-gearkasse samt 170 hk udgave med manuel gearkasse.

Automatkassen var fin i den bakkede terræn – den manuelle gearkasse var lidt kantet – men bilerne var dog også meget nye. Momentet er henholdsvis 350 og 380 Nm ved 1.500 omdrejninger.

God trækkraft

I femte gear trækker den 170 hk Talento med manuelt gear rent fra 50 km/t eller 1.200 omdrejninger – i sjette gear fra 65 km/t også ved 1.200 omdrejninger.

Designmæssigt har den ud over den større grill også fået ændrede forlygter – mens interiøret er præget af ny instrumentering med touchscreen og mulighed for navigation.

Hele øvelsen med den nye motor handler om at fabrikken skal opfylde de kommende miljøkrav efter Euro 6D temp normen. Derfor er fronten også ændret lidt, så der kan komme den påkrævede øgede luft til den nye teknik.

Uændret varerum

Selve varerummet er som tidligere, men nu med LED belysning. Bilen fås fortsat i to længder og to højder med op til 8,6 kubikmeter varerum.

Sikkerhedsmæssigt har bilen fået nødbremse. Dertil kommer bl.a. linjevogter og bakkamera.

Fiat Talento bygges på Renaults Sandouville fabrik ved Le Havre i Normandiet. Her produceres også søstermodellerne Renault Trafic og Nissan NV300 (sidstnævnte skulle komme til Danmark sidst på året).

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk