De små lette MINI ALL4 Racing biler ryddede bordet i årets Dakar Rally med de tre første placeringen – og gentog bedriften fra i fjor, blot med en ny mand på toppen af podiet: Joan ”Nani” Roma fra Spanien, der vandt foran sidste års vinder, Stephane Peterhansel fra Frankrig og Nasser Al-Attiyah fra Qatar.

Ford har aldrig deltaget i Dakar Rally, så både førstekører Lucio Alvarez og Fords rally-team var tilfredse med resultatet som nummer 22 – hvor man i løbets afslutningsetaper både hentede ottende- og niende pladser. Teamet har i hvert fald fået så meget erfaring, at de vender tilbage næste år – bedre forbedte og med forbedrede køretøjer.

5.200 km. specialetaper
De 9.300 kilometer rally og herunder 5.200 km. specialetaper har gjort det til verdens hårdeste rally, som passerer Argentina og Chile. Over halvdelen af de 147 startende hold måtte udgå – bl.a. den anden Ford Ranger med Chris Visser fra Sydafrika bag rattet.

Bilen væltede tidligt i løbet, og Visser måtte flyves på hospitalet i helikopter med nakkestader.

Toyota bedste pick-up i Dakar
Mest sejrrige ”erhvervsbil” i løbet var Toyota, som deltog med adskillige specialudstyrede V8 udgaver af Hi-Lux med tunede Lexus maskiner. Bl.a. fik de placeringen som 4, 7, 13, 17 og 21. Toyota har været fast deltager i Dakar i mange år.

Men meget interessant var bilen, som endte på 14. pladsen – en Dacia Duster (kaldet Renault i Sydamerika). På 20. pladsen skal nævnes Mercedes-Benz med en V8 udgave af som vi kan tyde det en ML eller GL.

Ford skal bl.a. arbejde med bedre motorer til 2015-løbet – men man er fortrøstningsfulde – for bilen er ny og motoren specielt præpareret til Dakar-løbet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk