Det er en flot rekord, som Toyota fabrikkerne netop har opnået – hybridbil nummer seks million. Faktisk er det kun ni måneder siden, at den japanske fabrik nåede de fem mio. enheder med hybridteknik.

Det stigende salg af hybridbiler er bestemt ikke kun et udenlandsk fænomen. Det bekræfter Toyota i Danmark, der stod for 94 procent af det samlede salg af hybridbiler i Danmark i fjor.

Forrygende hybridår 2013
”Vi havde et forrygende 2013, hvor hybridbilen for alvor slog igennem med over 1.000 indregistrerede Toyota hybridbiler. Hver femte Yaris og hver fjerde Auris sælges nu med hybridmotor. Den enorme interesse har vi ganske enkelt aldrig oplevet tidligere,” fortæller pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Der kan også fås flere modeller med hybridteknik på gule nummerplader – først og fremmest Toyota Yaris Van til 122.000 kroner plus moms – og Auris Hybrid til 170.000 kroner plus moms.
Både Prius og Prius+ opfylder bestemmelserne til at kunne indregistreres på gule nummerplader

Letkørt og komfortabel
Han fremhæver flere årsager til, at hybridbilen er blevet så attraktiv – set med udenlandske og nu også med danske øjne.

En hybridbil er behagelig at køre i. Den kører helt lydløs med elmotor alene – og den er komfortabel – og så er den letkørt med automatgear, som er standard.

Derudover er den miljørigtig og økonomisk. Ved bykørsel kører Yaris Hybrid således op til 32 km/l –  og det betyder, at man både sparer en masse på benzinregningen og kun betaler 290 kr. halvårligt i ejerafgift.

Automatisk opladning
Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin og sørger automatisk for at lade hybridbatteriet op under selve kørslen. Man skal hverken bekymre sig om rækkevidden eller kæmpe med ladestik, ladestander og lang ladetid.

En beregning viser, at Toyotas hybridsatsning foreløbig har sparet klimaet for 41 millioner tons CO2 – svarende til CO2-udledningen fra hele Danmarks befolkning i et år.

Samtidig har hybridsatsningen betydet, at der indtil videre er sparet 15 mia. liter brændstof i forhold til, hvis de seks millioner hybridbiler havde været almindelige benzinbiler i tilsvarende størrelse og med samme motorkraft.

25 hybridmodeller i verden
Med en listepris for benzin på ca. 12 kr. pr. liter betyder det en brændstofbesparelse i Danmark på 180 mia. kr. – svarende til prisen på otte Storebælts-broer.

Toyota tilbyder i øjeblikket i alt 25 forskellige hybridbilmodeller i over 80 lande og planlægger at introducere 15 nye inden for de næste par år. Det gælder ud over Toyota også luksusmærket Lexus, som p.t. dog ikke markedsføres herhjemme på grund af prisniveauet.

I Danmark kan man vælge mellem fem forskellige hybridbiler i form af Toyota Yaris Hybrid, Toyota Auris Hybrid, stationcar’en Toyota Auris Hybrid Touring Sports, verdens første hybridbil Toyota Prius og verdens første 7-personers hybridbil Toyota Prius+.

.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk