BMW går nye veje med den nye 2-serie Active Tourer, som præsenteres om 14 dage på bilmessen i Genève.

Fra at have tilbudt deres bilmodeller med baghjulstræk eller firehjulstræk præsenteres nu en forhjulstrækker med tværstillet motor på en ny platform, som første gang blev vist i den nye generation Mini. Bilen kommer dog senere også med firehjulstræk.

2-serie coupé modellen, som blev vist i Detroit i januar har fortsat baghjulstræk, så BMW kan for første gang vise to forskellige biler med samme seriebetegnelse.

Længere udgave på vej
Active Tourer er som Mini Paceman cross-over agtige med højere og behageligere siddestilling – nogenlunde samme position som i X1 modellen. Trods sin kompakte form med 4342 mm længde er der god plads inden døre med masser af aflæggeplads og et regulært varerum.

Man kan vælge udstyr som panorama soltag, projektering af bl.a. hastighed på forruden, og internetbaserede kommunikationssystemer.

Senere på året vil BMW lancere en længere udgave af bilen, så den vil fremstå som en MPV-type bil. I personbilsudgaven vil der så blive plads til en ekstra sæderække – men for Van-udgaven bliver der lidt mere plads til varerne

Trods forhjulstrækket lover BMW, at bilen vil give den samme køreglæde som BMW er berømt for.

Klassisk BMW design
Bilens korte udhæng foran er usædvanligt for en forhjulstrukket bil, men designet er fortsat klassisk BMW design. Det gælder også det korte udhæng bagpå, den store akselafstand, det såkaldte Hofmeister-knæk ved de bageste sideruder og de L-formede baglygter.

Varerummet byder på cirka 1.500 liter plads, og den store, brede bagklap giver let adgang til varerummet, og som ekstraudstyr er der mulighed for at vælge automatisk åbning og lukning af bagklappen via trykknapbetjening eller en funktion, som gør det muligt at åbne og lukke bagklappen ved blot at lave en hurtig bevægelse med foden under bagkofangeren. Et princip, som Ford lancerede i deres Kuga model.

Der kan i første omgang vælges mellem tre forskellige økonomiske letvægtsmotorer med enten tre eller fire cylindre. Alle motorer har BMW TwinPower Turbo-teknologi og lever op til kravene i udstødningsnormen Euro 6, der er lovbefalet for personbiler fra januar næste år (for køb).

3 cylindre og 136 hk
Den 3-cylindrede benzinmotor skiller sig ud i kraft af sin høje ydelse og effektive brændstofudnyttelse. Motoren, der er på 1,5 liter og 136 hk, får premiere i BW 218i Active Tourer.

Brændstofforbruget er ved blandet kørsel 20,4 km/liter og CO2-udledningen 115 g/km. Den accelererer fra 0-100 km/t på 9,3 sekunder.

Den kraftigste model findes i 225i Active Tourer.  Den har en 4-cylindret motor med 231 hk, en tophastighed på 235 km/t og en accelerationsevne fra 0 til 100 km/t på 6,8 sekunder. Brændstofforbruget ved blandet kørsel ligger på 16,7 km/liter, og CO2-udledningen er 139 g/km.

Dieselmotor med 330 Nm
Dieselmodelen 318d er udstyret med en 4-cylindret dieselmotor med 150 hk og et maksimalt drejningsmoment på 330 Nm. Brændstofforbruget ved blandet kørsel er 24,4 km/liter og CO2-udledningen 109 g/km. 0 til 100 km/t klares på 8,9 sekunder og tophastigheden er på 205 km/t.

Man kan også vælge mellem to forskellige designlinjer som supplement til standardudstyret: Sport Line og Luxury Line. Når M sportspakken lanceres til november, bliver der endnu flere muligheder for individuel tilpasning i form af en M aerodynamikpakke, M sportsundervogn, 17 eller 18 tommer M letmetalfælge, M læderrat og sportssæder med specialindtræk.

Sidst på året bliver modelprogrammet udvidet med modelvarianter med BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.

Kø assistent funktioner
De mange assistentsystemer og infotainment-funktioner, som under ét betegnes BMW ConnectedDrive, er medvirkende til at øge sikkerheden og komfortniveauet i den nye bilserie Active Tourer.

Et godt eksempel er kø-assistentfunktionen og fartpiloten med Stop & Go-funktion, som begge er baseret på signaler fra et såkaldt monokamera. Disse funktioner fritager bilens fører for en stor del af ensformigheden ved køkørsel, uanset om det er på motorvejen eller i byen.

Som den første model i klassen fås bilen desuden med Head-Up Display, som projicerer kørselsrelevante oplysninger op i førerens primære synsfelt via en farveskærm, der er placeret mellem rattet og forruden, så man ikke behøver at fjerne blikket fra trafikken.

Priserne på den nye BMW 2-serie Active Tourer offentliggøres inden lanceringen i juli måned.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk