Den spanske Forrmel 1 kører Fernando Alonso skal prøve noget nyt efter succes i først Formel 1 og bagefter i Le Mans – han skal køre Dakar Rally.

Løbet, som blev indledt i 1978 mellem Paris og Dakar, har i mange år været kørt i Sydamerika af sikkerhedsmæssige årsager – men efter Nytår flyttes løbet til Saudi Aribien.

Han har vundet de seneste to år for Toyota GAZOO Racing i 24 timers løbet på LeMans, men er nu ved at øve sig på off road rally. Det foregår i sydafrikanske Namibia, tæt på produktionsstedet for Hilux i Sydafrika, hvor Dakar-bilen også er bygget.

Hilux vandt Dakar Rally i år

38 årige Alonso har vundet Formel 1 mesterskabet to gange og altså Le Mans to gange – samt 24 timers løbet på amerikanske Daytona. Når han efter planen i dag fredag er færdig med at træne i Namibia. Går turen til Syfafrika, hvor han skal køre løbet Harrismith 400 den 13.- og 14. september.

Biler fra Toyota har i flere år været hyppigt benyttet i rally-sammenhæng og stod for mere end hver fjerde køretøj blandt private teams og fabriksteams i Dakar Rally 2019.

Med Nasser Al-Attiyah, en tidligere olympisk atlet i skeet-skydning fra Qatar såvel som en sand rally-legende, bag rattet sikrede TOYOTA GAZOO Racing sin første samlede sejr i Dakar Rally tidligere i år.

Hilux med V8-motor

Dakar bilen er ikke en standard Hilux, som man kan købe hos sin lokale forhandler. Dakar modellen er bl.a. udstyret med en speciel V8-motor.

“Off-road rally er nyt for Fernando, og jeg er sikker på, at han har evnerne og den rette indstilling for at kunne klare denne udfordring. Som regerende Dakar Rally mestre med en lang historie i off-road rally er jeg overbevist om, at vi i løbet af de næste måneders samarbejde med Fernando kan gøre ham klar til off-road rally,” siger teamchef Glyn Hall.

Nye udfordringer

Alonso fik smag på off-road rally tidligere i år, hvilket gav ham en god følelse, som han gerne vil holde fast i.
”Jeg vidste, det ville være en helt anden oplevelse med en stejl læringskurve, men Hilux’en føltes fra starten fantastisk, og jeg fik så meget selvtillid så hurtigt og forbedrede mig omgang efter omgang. Jeg har altid søgt nye udfordringer inden for forskellige discipliner, og jeg er på et fantastisk team, der gør det muligt for mig,” siger Fernando Alonso.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk