”International Forklift Truck of the Year Award 2013” –  forkortet IFOY, blev i går aftes uddelt i München. Det skete i forbindelse med logistikmessen Transport Logistic, som også huser den lokale udgave af transport udstillingen CeMat.

”I år var effektivitet og kundebehov i fokus, da juryen udvalgte vinderne. Alle nominerede trucks ligger helt fremme i deres respektive kategorier og stemmerne var meget jævnt fordelt, sagde formanden for IFOY, den tyske journalist Anita Würmser.

Op på et nyt niveau med Still
Vinderen i kategorien modvægtstrucks op til 3,5 tons blev Still for deres RX70 Hybrid.

”Juryen peger på, at denne truck er den første dieseldrevne truck med et energilade-system og med elektrisk kraftoverføring, som bringer økologiske og økonomiske parametre op på et nyt niveau, siger Anders Karlsson, svensk juryrepræsentant og chefredaktør på Transport & Logistik iDag, som var med til prisoverrækkelsen.

To kategorier til Jungheinrich
Jungheinrich, der producerer intern transportmateriel i en bred vifte, vandt prisen i to kategorier: Jungheinrich model DFG/TG 540 S diesel/gas med hydrostatdrift og med en lasteevne på fem tons vandt i kategorien modvægtstrucks fra 3,5 tons.

Når der er behov for ekstremt høj lasteevne – f.eks. ved lastning og losning af lastbiler – er hydrostat-driftens styrke, dynamiske acceleration og høj styre-præcision egenskaber, som værdsættes af kunderne. Disse egenskaber gjorde udfaldet for juryens valg.

Sejren hjem på målfoto
”Jungheinrich model ETV/ETM 214/216 fik sejren i kategorien lager-trucks, men det var en sejr, der så at sige kom hjem på målfoto, som Anders Karlsson udtrykker det.

Juryen roser truckens høje pålidelighed, når det gælder plukning af varer i kombination med høj energieffektivitet samt gode manøvreegenskaber, gode køreegenskaber og udmærket ergonomi.

Overbevisende kunde-case
I katagorien truckløsninger for intra-logistiske systemer løb Crown med sejren for sin overbevisende kunde-case med InfoLink flådestyrings-løsning. Takket været en ny og meget effektiv truck-flåde med halvt så mange trucks som tidligere i kombination med InfoLink, lykkedes det Crown at reducere vedligeholdelses og reparationsomkostningerne for den britiske kunde – grossisten Spicers – med op til 90 pct. med udgangen af 2012. En bedrift, som imponerede
juryen med førstepladser dels fra Sverige og yderligere syv europæiske lande.

De nominerede i kategorierne
I kategorien modvægttrucks op til 3,5 tons deltog foruden Still RX 70 Hybrid også Jungheinrich model EFG 425.

I kategorien modvægttrucks over 3,5 tons deltog udover vinderen fra Jungheinrich også  Clarks eldrevne modvægtstruck GEX 40-50.

I kategorien lagertrucks deltog udover vinderen ETV/ETM fra Jungheinrich også TERGO UMS fra Atlet, samt den elektriske tre-hjulede truck CTX 70 fra Clarck Europe, TSP 7000 truck’en fra Crown – og et truck-projekt fra Still.

Jurymedlemmerne kommer foruden fra Tyskland (5 personer) og Sverige også fra Holland (2), Rumænien, Spanien, Østrig og Polen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk