Kolding har fået et støjfrit og forureningsfrit  lille lokomotiv i stedet for det tidligere støjende benzindrevne tog, som generede folk, der opholdt sig i gågaden i byen.

”Igennem flere år havde vi bemærket, at folk vendte hovedet væk for at undgå røgen og dårlig lugt fra det benzindrevne tog, siger Mette Schumacher chef for City Kolding.

Det er Mette Schumacher´s vigtigste opgave at skabe positive aktiviteter i midtbyen, som kan trække handlende og turister til, så hun tænkte, at et eltog var løsningen. Det var ikke så nemt at finde.

Still havde løsningen
 Hun forsøgte sig med byens Georg Gearløs, Ole Mathiesen, der med sit firma OM Spring producerer udstyr til stutterier og hesteentusiaster – men kreativ som han er, foreslog han et lokomotiv opbygget på en elektrisk truck.

Så var lykken gjort, for Still’s brugtafdeling havde en el-trækker, som havde haft en fortid med at trække bagagevogne i en lufthavn. El-trækkere bruges også på hospitaler, hvor det eksempelvis trækker vasketøj, madvogne og lignende

Ombygget af OM Spring
Firmaet OM Spring fik opgaven med at ombygge den brugte STILL trækker, så den fik et flot udseende som lokomotiv. Lidt af en udfordring, fordi City Kolding ville have et lokomotiv, som både skulle være realistisk, men også gerne festligt og friskt at se på, så der skulle sættes særlig fokus på kreativiteten.

En helt anden udfordring med lokomotivet var, at kørslen igennem byen på elektrisk drift blev helt lydløs. Derfor måtte man montere et lydanlæg, som fik toget til at lyde som Orient-ekspressen.

Lokomotivet skaber hver lørdag en festlig opmærksomhed, og folk synes, at det er sjovt. Alle kigger nysgerrigt efter toget, når det kommer futtende, og toget er således blevet en attraktiv del af bymiljøet i Kolding, siger Mette Schumacher.

Erhvervsklubben i Kolding
Uden Erhvervsklubben i Kolding havde projektet dog ikke været muligt. De var hjalp med økonomiske midler fra deres varelotteri, og det er således også lotteriet, der har været med til at navngive det nye tog – Lotte-Rie.

”Vi er blevet så glade for det nye lokomotiv. Vi har haft et fantastisk samarbejde med STILL, og vi er så taknemmelige for al den hjælp, vi har fået i vores bestræbelser på at skabe et attraktivt handelscentrum, siger Mette Schumacher.

Måske andre byråd, handelsforeninger, kommuner og virksomheder godt kunne tænke sig et lignende lokomotiv. Så er  OM Spring og Ole Mathiesen måske løsningen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk