Goupil er et alsidigt fransk transportkøretøj i mini-klassen, som har holdt sit indtog i Skandinavien efter 15 år på det franske hjemmemarked. Dansk importør er firmaet Løwener, som viste nyheden på Transport 2013.

”Det er første gang, vi går ind i Skandinavien og dermed Danmark. For fem år siden begyndte vi at eksportere efter 10 år på hjemmemarkedet, siger salgschef for Skandinavien, Irland og Storbritannien, Yassine Kerroumi, som  VOTY.dk mødte på transportmessen i Birmingham.

Kompakt køretøj
Køretøjet er målrettet kommuner og virksomheder, som har brug for et meget kompakt køretøj – både til park- og vejopgaver til lagertransport i f.eks. produktionsvirksomheder. Der er 25 forskellige modeller at vælge imellem – med åbent lad, alukasse, gitterkasse eller mini-brandbil.

Fælles er, at køretøjet med sin 1,1 meters bredde kommer ind på selv de smalleste stier og gange – og er bl.a. populære som renovationskøretøjer i byer, da der ikke er nogen støj. Vendediameteren er tre meter.

G3 og G5 modeller
Den laster 700 kg og kan tilmed trække op mod 3 tons. Opladning af el-modelen kaldet G3 kan ske med et normalt 220 volt/16A stik. Bly-batterierne kan oplades 1.500 gange.

Topfarten er 40 km/t – og den rummer op til 700 kg. Man kan få en Wabasto varmer, så man ikke tærer på batterierne.

Man kan også vælge benzin/hybrid-udgaven G5 med 1,5 meters bredde – og med 400 km rækkevidde. Den kører 70 km/t – og er mest beregnet til kørsel på egentlige veje i byers udkant. Seks kubikmeter rummer den.

Goupil fabrikkerne er stiftet i 1996 – og ejes i dag af Polaris Industries Inc. I USA. Køretøjerne fås i 30 lande og 7.000 enheder kører i dag rundt hos 2.000 europæiske kunder.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk