Mercedes-Benz datterselskabet Fuso har med levering af yderligere to elektriske eCanter til det irske postvæsen “an post” nået op på salg af de 150 køretøjer, der blev sat som mål ved lanceringen af bilen i 2017 i Berlin.

Det skriver irske og tyske medier.

Dengang i Berlin blev de første biler leveret til en række af de store tyske logistikfirmaer som DHL og Dachser – med ganske positive resultater til dato.

To biler leveret i Danmark

I mellemtiden er eCanter leveret til kunder i 10 europæiske byer i Europa. Ud over Irland og Tyskland kører eCanter nu i Storbritannien, Frankrig, Portugal, Holland – og i Danmark, hvor eCanter i dag kører for virksomhederne Årstiderne og Citylogistik.

eCanter skal løbende leveres til kunder i andre europæiske lande såvel som i Japan og i USA. Lige nu kører eCanter både i Japan og i USA.

1,6 mio. kilometer

Indtil nu har de 150 første eCanter rundet samlet 1,6 millioner kilometer uden lokale emissioner, hvilket viser bilens færdigheder ved bydistribution.

eCanter har en rækkevidde på 100 km, som er nok for den 7,9 tons bil til at klare de daglige opgaver – især de sidste kilometer frem til slutkunden. Også kaldet ”Last Mile” distribution.

Derfor er det også vigtigt, at alle opgaver er planlagt – uden for mange svinkeærinder til områder i udenfor bymidten.

eCanter teknisk set

Teknisk yder eCanter 129 kW og har et drejningsmoment på 390 Nm samt seks litium-ion batteripakker med hver 420 V og 13,9 kWh. En hurtiglader kan fylde bilen op på ca. halvanden time.

VOTY.dk har tidligere prøvet eCanter, og som de fleste elbiler er eCanter lynhurtig i trafikken – da det maksimale drejningsmoment er til stede fra 0 km/t. Bilen er standard udstyret med automatgear.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk