Af Finn Bruun

Danske leverandører til skibsfarten står over for kæmpe muligheder, hvis de er på pletten, når skibe i hundredevis skal opgraderes. Søfartsstyrelsen samler nu trådene

Det er regeringens vækstplan for Det Blå Danmark, der nu sætter fokus på samarbejde og på konkrete retrofitprojekter, hvor tekniske løsninger til begrænsning af skibsfartens miljø og klimabelastning eftermonteres på eksisterende skibe.

Miljø- og klimaforbedringer
Danmarks Rederiforening, Danske Maritime, Dansk Industri, Danske Havne, Danmarks Fiskeriforening, Miljøstyrelsen og Søfartsstyrelsen vil med Partnerskabet om Maritimt Retrofit identificere og konkretisere områder, hvor der kan iværksættes projekter, der tilgodeser danske virksomheders styrkepositioner og samtidig giver konkrete maritime miljø- og klimaforbedringer.

Partnerskabet vil medvirke til en øget dansk produktion af miljøtekniske løsninger til skibsfarten og identificere, om der er særlige udfordringer, der skal imødegås for at udnytte et beskæftigelsespotentiale inden for konkrete maritime retrofit løsninger.

Forretning til tiden
Partnerskab for Maritimt Retrofit holder derfor den 18. december 2013 hos Søfartsstyrelsen i Valby en dag med fokus på samarbejde og fremtidens forretning.

De danske maritime klynger i Nordjylland, Esbjerg, Svendborg-området osv., satser på en vækst, der skaber aktiviteter og transport i hele landet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk