Elbiler er ifølge Renault-koncernen stadig vigtigt for fremtidens transport – både når det gælder varebiler med Kangoo – og herhjemme snart med gulpladeudgaver af Zoe og Twizy – og personbiler, hvor  især Fluence-kunder pludselig er kommet i en kattepine.

Derfor er det også med beklagelse, at Renault i Danmark nu  erfarer, at Better Place Danmark A/S i dag har indgivet konkursbegæring, udtaler Renaults danske pressechef  Søren Hyltoft.

Renaults topledelse har sagt fra
Men øverste Renault-chef Carlos Ghosn har for nylig udtalt, at Renault ikke længere vil satse på batteriskifte systemer som Fluence er kendt for – så  at Better Place trækker stikker er måske en naturlig konsekvens af denne udtalelse.
 
Better Place har jo fra begyndelsen bygget deres forretningsmodel omkring Renault Fluence Z.E.  En bil, der i Danmark er udstyret med et udskifteligt batteri, der kan skiftes på en af de 17 batteriskiftestationer som Better Place har etableret i Danmark.

Hvad der skal ske med de avancerede batteriskifte-stationer, er uvist.

219 Renault Fluence i Danmark
”I Danmark har Renault Fluence Z.E. – gennem samarbejdet med Better Place- udelukkende været mulig at købe med et Better Place medlemskab, hvor det var Better Place, der ejede batteriet og lejede dette ud, udtaler Søren Hyltoft i en pressemeddelelse.

Til dato er der registreret 219 Renault Fluence ZE i Danmark med Better Place medlemskab.                     (eksklusiv Better Place egne biler og forhandlerbiler.)
 
”De danske kunder, der har købt en Renault Fluence Z.E. vil, som en konsekvens af Better Place konkursbegæring, bliver stillet som Renault Fluence Z.E. kunder i resten af Europa, hvor Better Place ikke har aktiviteter, siger Søren Hyltoft.

Tilbydes batterileje-aftale
Det betyder, at de danske kunder vil blive tilbudt en batterilejeaftale gennem Renault – fuldstændig som det er tilfældet med de nuværende kunder på Renault Kangoo Z.E., og de kommende kunder til Renault Zoe og Renault Twizy.
 
”Det er vigtigt at understrege, at Renault i øjeblikket opruster satsningen på elbiler og at Better Place konkurs ikke har nogen effekt på Renaults lancering af elbiler. Hverken Renault Kangoo Z.E.,  Renault Zoe eller Renault Twizy har været forbundet til et Better Place medlemsskab. Her lejer man batteriet gennem Renault, lyder det fra Søren Hyltoft.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk