DS Automobiles er PSA-koncernens nye luksusmærke med kun få forhandlere herhjemme – bl.a. Virum Auto A/S nord for København.

Der stilles helt specielle krav til indretningen af en bilforretning, hvor der sælges bilmærket DS, PSA-koncernens luksusmærke.

Alt er designet i Paris – og der har været eksperter fra Frankrig under opførelsen af huset. DS Store er holdt i eksklusiv sort – Citroën forretningen ved siden af er holdt i lyse farver.

Nyeste teknologier i DS

Ledelsen i Paris – med CEO Carlos Tavares i spidsen – har ønsket at skabe et luksusmærke, som også er det mærke, hvor de nyeste udviklingsprojekter ser dagens lys.

Det gælder bl.a. nyeste el-teknologi, som præsenteres i den kommende DS 3 Crossback E-Tense, der kommer til salg i efteråret i år. Den ”normale” DS 3 Crossback er lige på trapperne.

Første DS-model i seneste generation som selvstændigt bilmærke (hvor det ikke længere er en opdateret Citroën som de første DS modeller) er DS 7 Crossback.

Fransk gudinde

Den blev præsenteret sidste sommer i Den Sorte Diamant i København – bl.a. med fremvisning af Haute Couture mode. For det er det, som DS mærket skal repræsentere: Det ypperste.

Navnet DS refererer til de ikoniske Citroën DS bilmodeller, der blev produceret fra 1955 til 1975. DS står for gudinde – eller på fransk ”déesse.”

Vi har besøgt den første DS-store herhjemme – Virum Auto A/S nord for København.

DS adskilt fra Citroën

Butikken er nyopført, men Virum Auto har eksisteret siden 1946 – siden 1990 som Citroën forhandler.

DS afdelingen er adskilt for Citroën afdelingen. Her mødes man af lækre designermøbler – og et personale, der er specialuddannet til DS-brandet.

Medindehaver og direktør er Rasmus Wernblad, som dog også ”går til hånde” i Citroën shoppen, for der sælges jo langt flere Citroën-modeller end DS-modeller.

Ingen brugte biler

”Vi har valgt ikke at have brugte biler i forretningen. De afhændes engros. Alle biler her er nye – og kælderen under bygningen er fyldt med nye biler – klar til salg. Men vi har et stort værksted, for det er især på eftermarkedet, pengene tjenes i bilbranchen,” siger Rasmus Wernblad.

DS 7 Crossback er det ypperste, som PSA har lige nu – og bilen kan sagtens konkurrere med de tyske premium bilmærker, som hurtigt koster 30-40 procent mere.

Ingen konkurrenter byder efter PSA’s opfattelse på så meget komfort som DS 7 Crossback.

Ny DS model hvert år

”Der kommer efter planen en ny DS hvert år – DS 7 Crossback  kom i fjor og DS 3 Crossback i år. Vi er pionerer med DS-mærket – og der er et marked for os. Det handler om spændende modeller til fornuftige priser. Til dagligt bakkes vi op af både fabrikken og importøren,” siger Rasmus Wernblad.

De første DS 7-biler, der kom hjem, var i farven Byzantin Gold, men den ses mest i Sydeuropa. I Danmark passer prestigebiler bedst til farver som sort, koksgrå og sølvgrå.

Godt 300 nye DS-biler solgt

Der er solgt over 300 DS 7 CROSSBACK herhjemme – men endnu kun seks Van-modeller. Det er efter importørens mening meget forventeligt, da DS/ Crossback stadig er ret ny.

Det er bl.a. entreprenører, der har valgt den nye DS 7 CROSSBACK Van. Trailervægten er dog begrænset til 1.550 kg.

Rasmus Wernblad forventer at sælge et par hundrede DS-biler i år fra sin forretning i Virum.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk