Af Finn Bruun

Europæisk havnesamarbejde er ikke kun omsætning og transport; en gang om året mødes mandskaber fra 10-14 havne til Europamesterskabet i havnefodbold.

Havnearbejdere ser normalt ikke meget til kolleger i udenlandske havne, undtaget én gang om året, hvor der bliver fløjtet op til Europamesterskabet i havnefodbold.

Havnearbejderne fra CMP deltager også i den turnering, og i år blev Europamesterskabet afgjort i København, hvor mandskabet fra Antwerpen vandt. Selvfølgelig, mener havnearbejder Dennis Rasmussen.

Næsten professionelle
“De er jo næsten professionelle! De er meget større havne med mange flere at vælge imellem, også fra administrationen, hvor vi kun er havnearbejderne. Flere af havnene spiller endda udtagelseskampe.

CMP deltager i den europæiske turnering med to hold, et fra Malmø og et fra København.

Havnefodbold i 30 år
”I år var det her i København, men ellers fylder vi en bus op med omkring 50 mand og kører ned til turneringen. Vi er aldrig blevet kommet længere end til tredjepladsen ved Europamesterskaberne, men vi glæder os altid til turneringerne, det er sjovt at møde kolleger fra de andre havne, siger Dennis Rasmussen.

Der er blevet spillet havnefodbold på europæisk plan de seneste 30 år, med deltagelse af 10-14 hold. Næste år går turen til Duisburg i Tyskland.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk