Fiat Professional lancerer nu deres senest opdaterede udgave af Fiat Ducato herhjemme – men på grund af Corona krisen har vi ikke haft mulighed for at køre i bilen i Italien.

Det gælder både med elektriske udgave med WLTP rækkevidde på 280 kilometer i snit og op mod 325 km i bytrafik – og udgaver med fossile- og biogas drevne drivliner.

VOTY.dk har set den nye E-Ducato i Italien statisk i sommeren 2019 – men nu er den til salg efter i alt fem års forberedelse. Første storkunde er for resten kurér-selskabet DHL.

Adaptiv fartpilot

Udvendigt er der kun mindre ændringer – med ny kølergrill, LED lygter og nyt Fiat bomærke, men der er sket en masse med hensyn til teknik, komfort, digitalisering og sikkerhed.

Således er der sikkerhedsmæssigt adaptiv fartpilot, nødbremse med cyklistgenkendelse, skiltegenkendelse, sidevinds-assistent, linjevogter, Alexa stemmestyring, digitalt bakspejl og trådløs mobiloplader.

Renere og mere økonomisk

Motorerne er opdaterede efter seneste Euro 6d Final miljøkrav – med 180 hk diesel som topmodel. Der er valg imellem 6-trins manuel gearkasse og 9-trins automat gearkasse. Motorerne er op til syv pct. mere økonomiske end før – bl.a takket været en vægtbesparelse på 15 kg.

Kabinen er nydesignet med nyt og mindre rat, mere aflæggeplads, mere komfortable sæder, digital instrumentering med stor touchscreen med navigation.

Flere app-muligheder

Der er flere app’s tilknyttet med bl.a. flådestyringen My Fleet Manager, My Car rapportering og elbilen My ECharge vedrørende alt om bilens e-styring.

Ducato bliver 40 år i år – og bygges sammen med Stellantis-søstrene Peugeot Boxer og Citroën Jumper (og snart måske Opel Movano) på én af de største varebilfabrikker i Europa – i italienske Atessa ved Val di Sangro i området Abruzzo.

100 km ekstra på en halv time

Eludgaven kommer i to udgaver med tre eller fem batterimoduler – og står en celle af, fortsætter de andre med at virke. Man kan lade ekstra 100 kilometers kørsel ved 30 minutters lynopladning.
Som alle elbiler er den lynhurtig og når 100 km/t på fem sekunder.

Der er 10 års garanti på den elektriske drivline og batterier. Bilen kan også bruges til at give strøm videre efter Vehicle to Grid princippet (V2G).

Fiat Professional i Danmark har efterfølgende meldt begyndelsesprisen for den nye Ducato ud. Billigste L2H1 version med 140 hk og manuel gearkasse koster 205.900 kroner plus moms. Merprisen for L2H2 udgaven såvel som merprisen for automatgear er 10.000 kroner.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk