Renault Trucks har nu besluttet at dele det, der normalt foregår bag kulisserne, med offentligheden og tilbyder derfor en virtuel rundvisning i sin samlefabrik i Bourg-en-Bresse via Renault Trucks’ hjemmeside.

På baggrund af mere end et århundredes fransk lastbil know-how er Renault Trucks en stor del af den franske lastbilhistorie.

Siden 1894 har Renault Trucks haft sit hovedkvarter og sine fabrikker i Frankrig, hvor alle mellemtunge og tunge lastbiler er designet og produceret.

Begyndte med Berliet

Den franske lastbilproducent, der er efterfølgeren til Berliet, har fire produktionssteder i Frankrig –  i Lyon, Blainville-sur-Orne, Limoges og Bourg-en-Bresse..

Interesserede kan opleve hvordan en lastbil er produceret – det sker virtuelt på Renault Trucks fabrik i Bourg-en-Bresse, hvor lastbiler samles til fjerntransport samt til anlægs- og entreprenørkørsel.

Denne tur giver alle mulighed for interaktivt at opleve de forskellige faser i monteringen af en lastbil.

360 graders show

Besøgende har 360 graders visning af linjen i bevægelse, hvor montører arbejder manuelt ved hjælp af ergonomiske værktøjer og enheder. Ekspertisen er unik, da hver lastbil er skræddersyet til at imødekomme specifikke kundekrav.

Besøgende kan vælge lydspor til hver af de 13 vigtige faser i fremstillingen af en lastbil, på enten fransk eller engelsk. Yderligere indhold er tilgængelig, herunder interviews med montører og teknikere, der arbejder på båndet.

Fakta – fabrikken Bourg-en-Bresse:

Det tager 4,5 timer at samle en lastbil.
En lastbil ruller ud af båndet hvert 8. minut.
Der skal 3 kilometer slanger og elektriske kabler og 6.500 skruer til for at samle en
lastbil.
Samlebåndet i Bourg-en-Bresse-anlægget er 500 meter langt.
Anlægget i Bourg-en-Bresse dækker et areal på 117 hektar og beskæftiger 1.350
mennesker.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk