Corona-pandemien er årsag til endnu en aflysning i bilbranchen – denne gang gælder det verdens største transportmesse IAA, som skulle have fundet sted 24.- til 30. september i år i Hannover.

Messen er centrum for tusindvis af transportnyheder – bl.a. når det gælder nye last- og varebiler, busser og trailere samt kraner og andre opbygninger samt udstyr.

Først om næsten halvandet år – i september 2022 – vil IAA-transportmessen blive holdt. Det meddeler VDA, Verband der Automobilindustrie, i Tyskland.

For mange risici

VDA beklager, at messen ikke kan gennemføres, men de mange sundhedsmæssige risici, der er forbundet med både selve messeområdet og transporten til og fra messen har været udslagsgivende.

Som verdens største transportmesse er den samlingspunkt for hele transportbranchen og platform for transport, logistik og mobilitet.

VDA har med den tidligere udmelding et håb om at gøre generne ved aflysningen så små som muligt for udstillere og virksomheder, der ville have tilmeldt sig messen.

Indskrænket rejseaktivitet

Endnu er der også i mange lande store indskrænkninger, når det gælder rejseaktivitet. For VDA er der derfor også meget usikkerhed forbundet med messen, når det gælder de normalt mange besøgende.

Corona pandemien er stadig forbundet med meget usikkerhed – ingen ved, hvornår der er normale tilstande igen.

En transportmesse er også et arrangement, hvor der er meget høje budgetter for både messearrangører og udstillere.

Automechanika udsat til 2021

Udover IAA transportmessen i Hannover er også Frankfurt-messen Automechanika udsat en år – frem til perioden 14- til 18 september 2021.

Det oplyser det tyske fagblad Automobilwoche.

Det er samme periode som IAA personbilsmessen, som i øvrigt efter 70 år er flyttet fra netop Frankfurt til München.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk