Japanske Isuzu Motors har netop offentliggjort foto af koncernens første elektriske køretøj – pick-up udgaven af den også herhjemme kendte D-Max.

Første land, der skal markedsføre den nye pick up bliver Norge – med premiere i 2025 – efterfulgt af Storbritannien samt Australien og Thailand.

Testet i Norge

På den måde er det ikke kun et europæisk land, der først for fornøjelsen af den nye D-Max EV – men et nordisk land.

Ifølge det norske site Bil24.no har den norske Isuzu-importør RSA spillet en stor rolle ved udviklingen af bilen – og bilen har endda været i Norge til testforløb både sommer og vinter.

Danmark har en chance

Danmark er ikke nævnt som ét af de første lande til at modtage bilen, men det ville være naturligt med den store interesse for elbiler herhjemme.

Det fremgår da også, at andre lande med en ”moden” opladnings-infrastruktur kan komme på tale – og derfor burde Danmark være selvskreven.

Kun én konkurrent i dag

Den danske Isuzu importør har i forvejen mærkerne Kia og MG – med mange elektriske modeller på programmet.

Eneste konkurrent herhjemme med en elektrisk pick-up lige nu er den elektriske Maxus T90 pick-up. I USA er der dog et par elektriske pick-up modeller, som kunne nå Danmark inden 2025.

Det drejer sig bl.a. om Ford F 150 e-Lightning, Rivian T1T – og Chevrolet Silverado EV RST.

Vises i næste måned i Thailand

Officiel præsentation vil bliver foretaget af Isuzus præsident og COO Shinsuke Minami på 45. Bangkok International Motor Show, der afholdes fra 27. marts til 7. april i Thailand.

Isuzu har udviklet eludgaven af D-Max til at klare lig så udfordrende opgaver som dieseludgaven – bl.a. med 3,5 tons trailervægt.

Ny teknologi

I terrænet skal bilen med konstant firehjulstræk være lige så kapabel som den 1,9 liters dieseludgave.

Fabrikken har udviklet nye e-aksler for og bag, der giver en hurtig og lineær acceleration, som kendes generelt for elbiler – og selvfølgelig støjfri. Læg dertil bilens kraftige rammekonstruktion.

Fakta Isuzu D-Max EV:
Batteri: 66,9 kWh
Ydelse samlet: 130 kW
Ydelse forreste e-motor: 40 kW.
Ydelse bageste e-motor: 90 kW.
Moment samlet: 325 Nm.
Moment forreste e-motor: 108 Nm.
Moment Bageste e-motor: 217 Nm.
Topfart: 130 km/t.
Nyttelast: 1 tons.
Trailervægt: 3,5 tons.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk