Fiat Professional i Danmark har valgt i introducere den mindste Fiorino varebilsmodel med Euro 6 miljømotor – inden reglerne træder i kraft næste år.

Den 80 hestes motor kører mere økonomisk med 26,3 km/l, hvor den tidligere 75 hestes udgave kun kørte 23,3 km/l.

Den nye udgave kører op til 26,3 km/l og er dermed én af de mest brændstoføkonomiske biler i sin klasse. Det lave forbrug afspejles også i en lav halvårlig ejerafgift på 1.040 kroner.

Samme pris som før
Bedst er måske, at Fiat Professional ikke tager mere for bilen med den kraftigere  motor – så prisen er  stadig 84.899 kroner plus moms.

Det er dog ikke kun motoren, som er interessant. Den nye specialversion “Professional” har masser af udstyr.

Udvendigt omfatter det blandt andet el-sidespejle med varme og skydedør i højre side. Indvendigt har den fartpilot, højdejusterbart førersæde med armlæn, fire airbags, læderrat, Bluetooth, cd/radio samt ratbetjening af radioen.

Få biler i den lille klasse
Herhjemme har Fiorino salgsmæssigt gennem årene ligget nogenlunde stabilt – de første 10 måneder lå salget dog på 95 enheder mod 141 i samme periode i fjor – men det skal det nye tilbud ændre på.

Generelt sælges der ikke så mange varebiler i den helt lille klasse, men med byernes stigende krav om små distributionsbiler til levering i citycentre – så tegner fremtiden lys.

Den er nemlig oplagt som by-varebil, for den er jo meget kompakt. Til trods for det kompakte ydre er bilen ganske  rummelig – med et varerum på 2,8 kubikmeter.

Let at manøvrere
Den er også let at manøvrere med, og  køreegenskaberne er fine – så den kører også godt på landevejen. Den nye motor gør den mere smidig.

Fiorino bygges i samarbejde med Peugeot-Citroën (PSA) hos samarbejdspartneren Tofas i Bursa i Tyrkiet. PSA’s modeller hedder Peugeot Bipper og Citroën Nemo. Bilerne havde premiere i 2007.

Fakta – Fiat Fiorino 1.3 MJT 80 HK Euro 6 “Professional”:
Længde: 3,86 m
Højde: 1,72 m
Nyttelast: 610 kg
Bredde: 1,71 m
Max. varerumsstørrelse: 2,8 kubikmeter
Læssehøjde: 53 cm
Pris: 94.889 kr. plus moms.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk