En ny rapport fra det tyske analysefirma Z_punkt Foresight Company og transportgiganten DHL viser en voldsom stigning i forsendelser fra Life-science industrien til slutbrugere frem mod 2020 – såvel til patienter som hospitaler og hjemmehjælpere.

Blandt andet ændring i logistikvaner især via internettet og øget behov for at få den rigtige medicin til tiden har betydet, at både medicin og hjælpemidler sendes direkte til patienterne. Det sker som følge af en stigning i telemedicin og hjemmepleje, og vil være med til at holde udgifterne nede for bl.a. medicinalfirmaer.

Nedkølede biologiske prøver
DHL mærker samtidig nye former for forsendelser brede sig, bl.a. nedkølede biologiske prøver. Derfor har man etableret et nyt forretningsområde kaldet Medical Express, hvor man kan holde prøver nedkølede i 48 timer.

Nogle virksomheder har brug for at tilknytte et kurérfirma til at styre deres lager for at nedsætte leveringstider til kunderne.

Samtidig har branchen den udfordring, at 10 pct. af alle farmaceutiske medikamenter er falske, og omkring halvdelen af den medicin, som sælges vis hjemmesider, er falske lægemidler.

Brug for dokumentation
Ifølge DHL betyder det, at slutbrugerne inden længe vil have behov for dokumentation for, hvor produkterne kommer fra og deres sporbarhed i forsyningskæden. Denne synlighed betyder også, at Life-science branchen bedre vil kunne styre deres samlede udgifter, når de kender udgifter til logistikken. Det gælder bl.a. producenter af kopimedicin.

Også urbaniseringen vil spille en øget rolle. FN fortæller, at flere vil søge mod byerne – og det vil logistisk også betyde meget for denne specielle branche. Byboernes moderne livsstil vil give større sundhedsbevidsthed og dermed øget efterspørgsel efter produkter i sundhedssektoren.

Prøver med forskellige temperaturer
Endnu en udfordring for logistikvirksomheder er at samle flere prøver og produkter i samme forsendelse – ofte med forskellige temperaturer. De logistikvirksomheder, der kan styre disse krav, vil differentiere sig i markedet og opnå succes.

VI har tidligere besøgt DHL’s internationale HUB ved Leipzig Lufthavn, hvor man har indrettet en sektion for medicinalvarer. Herfra kunne man meget hurtigt ved hjælp af fly kunne levere f.eks. lægemidler og udstyr direkte ind i en hospitalsafdeling uden forsinkende led.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk