Vinderen af den danske afdeling af ”Young European Truck Driver” blev fundet her til eftermiddag – efter fem timers dyst. Det blev Lars Søndergaard – nybagt selvstændig vognmand fra Aale ved Tørring, der ligger vest for Horsens. Ved finalen fik han 49 point.

På de næste pladser fugte Daniel Jorden, Slagelse – som kører som chauffør for Arla Foods – med 44 point, og Simon H. Nielsen, Allingaabro,  der kører for Post Danmark i Riisskov.

Starten på finalen for at finde den bedste yngre danske lastbilchauffør begyndte klokken 10 – og blandt opgaverne var økonomikørsel på landevej, manøvrekørsel på lukket område, sikring af gods, førstehjælp, dækskift og teoriprøve.

200.000 deltagere
Det er Scania lastbilsproducenten, som har udskrevet konkurrencen, som i år har 200.000 deltagere fra 40 lande.

Herhjemme var de 375 chaufører, der meldte sig – og som dystede lokalt. 40 kvalificerede sig til semifinalerne – og otte nåede finalen hos Scania importøren i Ishøj, hvor der blev dystet om pladsen i den internationale finale på Scanias hovedkontor i Södertälje syd for Stockholm i foråret.

Her får den danske vinder æren af at repræsentere Danmark i den europæiske finale på Scania-fabrikken. Her mødes vinderne fra alle 25 deltagende lande – og lige som i Scanias tidligere chaufførkonkurrencer kan den europæiske vinder til den tid køre hjem i en splinterny Scania lastbil til en værdi af 750.000 danske kroner – inklusive Scania-forsikring.

Sluttet af med en fest
Den danske finale blev afsluttet med en fast for alle deltagere og deres hustruer.

Arrangementet fandt i øvrigt sted samtidig med et truckshow, arrangeret af Scania og chaufførklubben Convoy Buddy – også hos Scania i Ishøj. Show’et fortsætter i øvrigt i morgen fra klokken 9 til klokken 15. Adressen er Industribuen 19, Ishøj. Enrépris for voksne er 40 kroner – og børn mellem 5- og 12 år er 20 kroner.

Faktaboks 1 finalister Danmark:
De otte finalister i Scanias danske afdeling af ”Young European Truck Driver” chaufførkonkurrence er:

Richard Svendsen fra Kibæk, 31 år, kører som selvstændig vognmand i Danmark og Norge
Ulrik Nicolaisen fra Søndersø, 31 år, kører for Poul Schou i Odense
Simon H. Nielsen fra Allingåbro, 27 år, kører for Post Danmark i Risskov
Ingvardt Bødker fra Gjerlev, 29 år, kører for Jysk Svinetransport i Nordjylland
Lars Søndergaard fra Tørring, 32 år, kører som selvstændig vognmand i Midtjylland
Kasper Nielsen fra Randers, 24 år, kører for Thor Trans i Randers
Daniel Jordan fra Slagelse, 25 år, kører for Arla Foods i Slagelse
Michael Hagelund fra Hedehusene, 33 år, kører for J.O. Rasmussen i Greve

Faktaboks 2: “Young European Truck Driver”
Scanias “Young European Truck Driver 2014” er en international chaufførkonkurrence for lastbilchauffører på op til 35 år. Den arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania i samarbejde med EU-Kommissionen i 25 europæiske lande.

Scania ønsker med konkurrencen at sætte fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil.

Scania ”Young European Truck Driver 2014” afvikles i Danmark i samarbejde med bl.a. dækproducenten Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk