Af Finn Bruun

Selv om det ikke er endeligt afgjort, kan Frederikshavn Havn regne med tre mio. euro til bl.a. deres LNG-projekt

Støtten er søgt til en række projekter i forbindelse med den kommende udvidelse af Frederikshavn Havn.  Havnen har endnu ikke fået endeligt tilsagn, men det ser ud til at havnen får omkring tre millioner euro, cirka 22,4 millioner kroner.

“Det har fra starten været vores holdning, at projektet skal kunne gennemføres uden nogle former for støtte, hvilket vores forretningsplaner også viser. Derfor er det en ekstra bonus, at EU nu har blåstemplet vores projekt ved at støtte yderligere udviklingsaktiviteter for havnen. Vi har endnu ikke det fulde overblik over støtteprogrammet, men den foreløbige udmelding viser, at Frederikshavn Havn er tildelt cirka tre millioner euro,” siger Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn.

Nordic Maritime Hub
Frederikshavn Havn har samarbejdet med NTU International i Aalborg, der har stor erfaring i forbindelse med ansøgninger om EU-midler. Det har resulteret i, at Frederikshavn Havn med projektet ”Nordic Maritime Hub – Linking Northern Denmark to Core Network Corridors and Motorways of the Sea” d. 29. juni 2015 er indstillet til at modtage TEN-T midler under det årlige program.

Støttemidlerne fra EU er bl.a. tildelt et projekt omkring produktion af LNG – flydende naturgas.

NTU’s direktør Lars Bentzen siger, at projektet giver Frederikshavn Havn en lang række konkrete muligheder og sikrer, at havnen i de næste mange år vil være en integreret del af EU’s transportpolitik.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk