Maersk Line, verdens største containerrederi, vender den 2. januar tilbage til Södertälje Havn. Det sker, når rederiet genoptager containertrafikken med tog fra Göteborg. Det indebærer en betydelig forøgelse af havnens årlige tilgang af containere.

Skiftet sker efter at rederiet i næsten et år har anvendt containerhavnen Årsta i Stockholm. Godset vil blive transporteret med Green Cargos godstog fra Göteborgs Havn.

”Vi hilser Maersk velkommen tilbage, siger Erik Froste, bestyrelsesformand for Södertälje Havn, til det svenske logistikmagasin TransportIdag/LogistikIdag.

Moderne logistik
Valget er sket, fordi man i Södertälje Havn har fået mere moderne logistikløsninger – men også på baggrund af tidligere positive erfaringer med havnen, som ifølge Maersk gør et godt stykke arbejde.

I Södertälje regner man med, at den totale volumen bliver øget med 15.000 TEU (20-fods containere) om året – dels på grund af aftalen med Maersk, dels fordi Green Cargos netværk, som dækker hele Sverige, kommer til at tiltrække endnu mere gods, skriver det svenske magasin.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk