Et af Maersk Lines nye supercontainerskibe, ”Mærsk Majestic”, anløber København i dagene 23.-29. september.

Skibet repræsenterer den nye serie af Triple E containerskibe, som bygges i Korea. I alt har rederiet bestilt 20 skibe i samme størrelse.

Det er første gang, at københavnerne får mulighed for at se skibet på tæt hold. Tidligere har det første skib i serien – ”Mærsk McKinney Møller”, anløbet Aarhus i august, samt bl.a. polske Gdansk og svenske Göteborg.

Døbes 25. september
Der bliver også mulighed for at komme ombord på det store skib.

Klokken 10 den 25. September vil kronprinsesse døbe skibet Majestic Mærsk, men efter ceremonien er skibet åbent for offentligheden.

Frem til søndag aften den 29 er der mulighed for at gå om bord. Det kræver dog billet at gå om bord.

Triple E serien kan laste 18.000 20-fods containere (TEU), men det har i det hele taget imponerende mål: det er 398 meter langt, 58 meter bredt og har en dødvægt på 154.193 tons.

Det betyder Triple E
Triple E står for: Enonomy of Scale (stordrift), Energy efficiency (energieffektivitet) og Environmentally improved performance (forbedret miljømæssig ydeevne).

I drift skal skibet sejle med en gennemsnitshastighed på 17,8 knob. Med denne hastighed udleder det kun 32 procent af den CO2, det ville udlede, hvis det sejlede 25 knob, nemlig kun tre gram CO2 for at transportere 1 ton varer 1 km. Til sammenligning udleder et fly 560 g, en lastbil 47 g og et tog 18 g på samme distance.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk