Land Cruiser. Et næsten magisk ord for en hard-core firehjulstrækker. En bomstærk japaner, der er favorit, når hjælpeorganisationer ruller ind i kriseområder som Afganistan og Syrien. Hvis de giver op, er der kun pansrede mandskabsvogne tilbage.

Også herhjemme er arbejdshest – ofte for offentlige myndigheder. For private er det på grund af prisen mest gukpladeudgaverne, der har været populære.

Og nu kommer der en ny udgave. Selvfølgelig for at opgradere motoren til Euro 5+ EEV standard, men også med helt nyt design fortil med nye lygter og LED lys – samt nyt design bagtil – plus helt nyt indre med ændret instrumentbræt og nyeste info-systemer. Nye alufælge er også med – og så Blind Spot sikkerhed, så men opdager cyklerne på siden af bilen

60 år på bagen
I terrænet er bilen affjedring forbedret, så der fortsat er god komfort i terrænet – måske man har skelet til Range Rover, som har været bedst til at kombinere terrænegenskaber og komfort gennem årene, hvor Land Cruiser var suveræn i terræn – men noget fast i mælet.

Det er 60 år siden, at Toyota kom med den første Land  Cruiser, hvor konkurrenterne kom nogle år tidligere – med baggrund i krigens strabadser.

Bilen har kraftige kofangere, som beskytter lygterne. Bilen er lidt længere, men vende diameteren er uændret: 5,2 meter i den korte udgave og 5,8 meter i den lange udgave. Også bilens til og frakørselsvinkler er uændrede.

Kontakterne er samlet
Bilens midterkonsol er også nydesignet, så kontakter for on- og off road kørsel er samlet. Som Land Rover er der nu en ”Multi-Terrain-Select” kontakt og krybe funktion – samt kontakten for den variable affjedring. På bilens 7 tommer skærmen kan man følge bilens opførsel inklusive dæktryk, lyshøjder samt antispin system .

Sikkerhedssystemet advarer også for køretøjer, der kommer fra siden.

Teknisk har bilen en 4 cylindret 3 liter 188 hk dieselmotor og 5 trins automat gearkasse. 420 Nm mellem 1.600- og 3.000 omdrejninger vidner om et godt drejningsmoment. Den når 100 km/t på fra 10,2 sekunder. Udslip af CO2 begynder ved 209 gram.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk