Alle har ventet i spænding på, at den nye MAN Truck Generation skulle lande i Danmark. Grundet Corona-krisen er hele lanceringen blevet forsinket.

De første demo-biler ankom først på sommeren, og den første kundesolgte bil er nu leveret.

MAN er i disse dage ved at gøre klar til at introducere det nye lastbilprogram i Danmark, og derfor er der naturligt ekstra opmærksomhed på den første lastbil, som leveres herhjemme.

Bestilt i 2019

Og den første TGX er nu leveret til vognmandsforretningen H. Schwarz Transport i Middelfart. En MAN TGX 28.510 boogietrækker.

Tilbage i efteråret 2019 havde MAN Truck & Bus Danmark A/S inviteret udvalgte kunder med til hovedkontoret i München til en lille snigpremiere, hvor den nye MAN Truck Generation blev vist frem for enkelte loyale MAN-kunder for lukkede døre og uden mulighed for prøvekørsel.

Ved denne højtidelighed blev de første nye TGX-biler bestilt og underskrevet, herunder den første nye MAN-lastbil, der netop er blevet leveret i Danmark.

Den fjerde MAN

Det var uden tvivl en glædens dag for både MAN, vognmand Henning Schwarz og ikke mindst chauffør Michael Hansen. Michael har kørt for firmaet i 17 år og får nu sin fjerde MAN som arbejdsplads – med godt 110.000 km om året på de danske veje.

”Jeg glæder mig og kan se, at der virkelig er sket nyt for os chauffører, når det kommer til indretningen af førerhuset,” udtaler chauffør Michael Hansen med et stort smil ved overleveringen af ”sin” nye lastbil.

Henning Schwarz etablerede for 20 år siden H. Schwarz Transport med en MAN F2000.

Chefen får TGX nummer to

Igennem tiden har han haft 12 MAN-lastbiler, inklusiv den nye MAN TGX, og inden længe kan han glæde sig til at sætte endnu en ny MAN TGX i drift, som han selv skal være chauffør i.

”Det er bestemt en chaufførvenlig bil. Det nye rat, gearskiftet og MAN SmartSelect er perfekt,” lød det fra Henning Schwarz.

Han har først selv testkørt den nye MAN TGX her i sommer, selvom han underskrev aftalen på bilen tilbage i oktober 2019.

Endelig i gang

”Noget af det, der er vigtigt for mig, når jeg køber en lastbil, er, at mine chauffører bliver godt modtaget på værkstedet, og at værkstedsservicen bare spiller. Derudover har brændstoføkonomien også noget at sige, hvorfor jeg glæder mig over at høre om MAN’s dokumenterede brændstofbesparelse på den nye lastbil,” siger Henning Schwarz.

MAN Truck & Bus Danmark A/S er sammen med sin forhandler på Fyn, MAN Odense A/S, også glad for – efter den lange forsinkelse under Corona krisen – endelig at være kommet i gang med leveringerne af den nye Truck Generation.

Specialopbygget

Lastbilen, som H. Schwarz Transport netop har taget i brug, er ikke en standardbil.

Inden leveringen har MAN Odense – sammen med en række underleverandører – arbejdet i døgndrift med at klargøre lastbilen med ny lysbøjle med fjernlygter, nye hjulkapsler og indvendig beklædning af kabinen samt en ydre dekoration.

Kom til Åbent Hus

Den nye MAN Truck Generation kan opleves hos MAN-forhandlerne fra slutningen af august, hvor MAN starter sin #NewMANTruckTour gennem hele landet.

Man kan følge Tour’en og se, hvornår den er hos de mange MAN forhandlere – her: https://trucktour.manweb.eu/

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk