Nissan vil fortsat ikke kunne tilbyde deres mindste varebil med dieselmotor – ligesom i dag, hvor der kun finde en eludgave af eNV200. Dog vil der blive tilføjet en 130 hk benzinudgave til afløseren, som nu hedder Townstar.

Den meget berømmede form i Nissan eNV200 med bl.a. klassens mindste vendediameter er samtidig en saga blot.

Den nye Nissan minivan vil motormæssigt ikke følge sine søstermodeller Renault Kangoo (fra samme alliance) – og Mercedes-Benz Citan – der begge fås som dieseludgaver.

Last Mile Delivery

Fabrikken mener, at fremtiden for små varebiler ligger i el-drift til Last Mile delivery – samtidig med, at 75 pct. af Europas indbyggere bor i byer.

eNV200 havde ”sit hjem” i Barcelona, men fabrikken her er lukket. Fremover skal alliancens små varebiler sammen med Citan bygges på Renaults Maubeuge fabrik i Nordfrankrig.

I en periode har Renault her bygget NV250 Van med benzin og dieselmotor. Denne udgår i forbindelse med den nye Townstar model.

44 kWh-batteri

Townstar har et 44 kWh-batteri (som Renault Kangoo Z.E.) – der giver 285 km. rækkevidde. Vi skal nævne 245 Nm moment, 122 kW elmotor og mulighed for 75 kW jævnstrøm-opladning (DC).

Eludgaven får intelligent energistyring og effektiv batterikøling i én optimeret pakke.

Benzinmotoren er på 1,3-liter, som opfylder den seneste Euro 6d-emissionsstandard. Den yder 130 hk og har et drejningsmoment på 240 Nm.

Tilbage til “Star”-betegnelsen

Samtidig vender Nissan tilbage til deres tidligere ”Star”-betegnelser på varebiler. NV400 skal hedde Interstar og NV300 skal hedde Primastar. Teknikken bliver stort set som i søstermodellerne Renault Master og Renault Trafic.

Alle udgaver med forbrændingsmotorer ventes i år – Townstar Electric ventes først næste år.

Mange komponenter fra Renault

Townstar er som nævnt langt hen ad vejen identisk med Renault Kangoo – Årets Bil i Danmark 2022 – som den deler karosseri og platform med – ligesom instrumentbrættet er det samme.

Townstar får ikke den særlige Sesame-åbning Easy Entry, hvor B-stolpen er væk og åbner for bred laståbning. Der vil dog være 1.500 kg trailervægt, 800 kg. nyttelast, 3,9 kubikmeter varerum og plads til to europaller.

Til gengæld understreger Nissan, at man til gengæld har mere at byde på, når det gælder garantien – på fem år – og de digitale detaljer.

Øget sikkerhedsniveau

Der er 20 nye teknologier – så som intelligent fartpilot, ProPilot (adaptiv fartpilot), aktiv nødbremse med registrering af fodgængere og cyklister, sidevindsassistent, trailerstabilisering, LED forlygter – samt Around View Monitor (AVM) – som kendes fra Nissans personbiler. Som i eNV200 vil der fortsat være varme i rat og sæder.

ProPILOT-førerassistentsystemet hjælper chaufføren ved kørsel på motorvej og gør det muligt for bilen automatisk at sænke hastigheden til stilstand og efterfølgende accelerere igen for at følge det forankørende køretøj, og samtidig holdes bilen midt i vognbanen, selv i mindre skarpe sving.

Alliance-platform

Komfortable opkoblingsmuligheder som eksempelvis E-Call, Apple CarPlay/Android Auto og trådløs opladning af mobiltelefon vil kunne fås til hele modelrækken fra lanceringen, og den komplet eldrevne version byder på yderligere online-tjenester fra lanceringen.

Disse onlinetjenester bliver tilgængelige via en otte tommer touchscreen, som er forbundet med et 10″ digitalt kombiinstrument foran føreren i den helt nye komplet eldrevne Townstar.

Den helt nye Townstar er bygget på alliancens CMF-CD-platform, og den er udviklet helt fra grunden med fokus på kvalitet og funktionalitet.

Første med nyt Nissan logo

Bilen bliver forsynet med Nissans nye mærkelogo og bliver dermed den første europæiske model produceret med dette logo – og den nyeste model, som introduceres i henhold til Nissans NEXT-omstillingsplan, som har fokus på bæredygtig vækst og rentabilitet på tværs af koncernens globale aktiviteter.

Den elektriske Townstar vil få samme lay out som nyeste personbil fra Nissan – Ariya – inklusive LED-signaturforlygter som standardudstyr og en aerodynamisk afskærmning på fronten med et avanceret japansk Kumiko-design.

Townstar vil også komme i en personbilsudgave med plads til fem personer og 575 liter bagagerum.
Nissan forventer fire stjerner i EuroNCAP crashtesten.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk