600 kilometer er rækkevidden for Nissans nye elbil, der drives af bio-ethanol eller biogas/naturgas. Bilen er netop nvist i Brasilien, hvor Renault-Nissan alliancen har en stor fabrik – og behændigt op mod begyndelsen af årets OL i Rio de Janairo.

Nissan har valgt at bygge den nye Solid Oxide Fuel-Cell (SOFC) bil på basis af el-varebilen e-NV200.

Brasilien kører på sprit
I Brasilien har ethanol i generationer været det mest udbredte brændstof til biler – fordi landet har en stor produktion af sukkerrør – men bilen kan køre på mange typer brændstoffer.

Nissan e-NV200 har i forvejen et 24 kWh batteri– men her er der så tilføjet en 30 liter tank til ethanol, som lader batteriet op samt SOFC brændselscelle på 5 kW.

Carlos Ghosn, præsident og CEO for Nissan, peger på, at bilen er spændende – fordi man kan vælge imellem så mange brændstoffer, som produceres lokalt rundt omkring på jordkloden.

Ethanol og vand
Selv ethanol blandet med vand kan anvendes – men uanset brændstof er der tale om mulighed for transport uden forurening – transport, som støtter op omkring den lokale infrastruktur, og som kan støtte et område eller land udvikling uden at skabe nye former for infrastruktur.

Nissan har i mange år forsket i alternative drivmidler – og producerer de fleste elbiler i verden. Foruden e-NV200 også Leaf. Man forsker også i selvkørende biler og systemer, der kan få biler til at tale sammen (Connectivity). Intelligent mobilitet er et nøgleord for Renault-Nissan alliancen.

Kun fordele
Nissan vil nu indlede flere tests på brasilianske veje med e-NV200 prototypen, som er kvik i acceleration som en elbil og med en rækkevidde som en benzin/diesel drevet bil – samt helt lydløs.

Glem alt om problemer med opladning – bare køb en dunk ethanol i det lokale supermarked. Og det er – endnu – billigt, for det udvindes af sukkerrør (roer) og majs.   

Allerede i juni løftede Nissan sløret for deres forskning omkring e-Bio Fuel Cell i Yokohama.

Falta:
Batteri: 24 kWh.
Tank: 30 liter.
SOFC brændselscelle: 5 kW
Drivmidler: el og ethanol.
Rækkevidde: 600 km.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk