Nissan har store tanker om fremtiden. En markedsandel i Europa på otte procent står øverst på Nissans plan for 2016. Men over en mia. biler skal Nissan/Renault-alliancen  efter planen samlet sælge omkring en mia. biler på verdensplan i 2016.

Til den tid satser man på, at finanskrisen er historie – for netop nu er der meget tilbagegang i salget på flere markeder – om end indtjeningen er forbedret.

”I Europa går vi i Nissan efter at være det mest solgte asiatiske bilmærke om fire år. 80 procent af bilerne er bygget i Europa i dag – det tal skal være 90 procent, sagde Taina Erkkilä, Communications Director, Nissan Nordic Europe, ved et møde i dag i København.

Elbiler i fokus
Det skal ikke mindst være elbilerne, der vil gøre en forskel. Sammen med partneren Renault skal man bare ligge i top – og frem til dette år vil el-biler udgøre en stor del af de i alt 51 nyheder, der kommer i den 4-årige periode.

Blandt de kommercielle enheder, varebilerne, vil der komme en ny Nissan Primastar-serie, efter sigende fortsat i samarbejde med partner Renault – samt den elektriske udgave af eNV-200. Den kompakte kassevogn, der blev Van of the Year 2011.

Desuden vil den danske importør fortsat sælge varebilsudgaver af bilmodellerne Note, Qashqai og Juke. En specialmodel af Qashqai kaldet Style 360 kommer først på året i 2013, kort efter kommer specialmodellen Juke Nismo.

Infinity og Dacia
Men bilerne på vej omfatter også luksusmærket Infinity og basismærkerne Dacia og de biler, man bygger på den gamle Lada-fabrik i Rusland. Man har allerede kontrol over Avtoexport, der bygger Lada-biler.

Man vil også vise 15 teknologiske nyheder hvert år – altså 90 i alt. Samtidig vil man udvide antallet af forhandlere.

Herhjemme er der kommet to nye til: Karwil i Middelfart og Odense samt Finn Allan Eriksen i Aarhus. Det bringer antallet af forhandlere op på 46.

Ny direktør gammel kending
”Vi skal bygge endnu bedre biler – og vi vil gøre endnu mere for at sætte kunden i centrum, sagde Taina Erkkilä.

Herhjemme får Nissan i Danmark tillige ny direktør efter Peter Hal, som har valgt at forlade Nissan. Ny mand i spidsen fra årsskiftet er Ralph Gonsalves, der kommer fra en stilling som nordisk Opel-chef med base i Stockholm.

Fra 1996 til 2007 var han ansat hos Opel Danmark, de sidste fire år som adm. direktør. Han har dansk mor og dansk hustru – og mestrer det danske sprog.

Fakta Nissan Danmark:
Hvis vi tæller både hvid-plade- og gulplade-Qashqai er bilen fortsat gået frem i salget – på tre pct. fra 1.839 til 1.899 enheder fra 2011 til i år (november med) – trods mange nye konkurrenter. 
Varebilen Primastar er øget med 13  pct. fra 418 til 472 enheder – og NV 200 med 140 pct. fra 65 til 165 enheder. Men den har salgsmæssigt først fået fodfæste i år.
Juke har dog mistet lidt af pusten efter nyhedens interesse og er gået 55 pct. tilbage – fra 508 til 229 enheder (både hvid- og gulpladeudgaver).
Dertil kommer NV 400 kassevognen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk