Nissan introducerer i september måned en ny kompakt varebil med betegnelsen NV250 som erstatning for Nissan NV200 diesel.

De første fotos af den nye Nissan NV250 diesel-varebil er netop blevet offentliggjort.

Bilen er en kopi/søstermodel til Renault Kangoo og Mercedes-Benz Citan og skal bygges på samme fabrik i Maubeuge i det nordlige Frankrig.

Udnytte synergier i alliancen

Nissan er en del af Renault/Nissan/Mitsubishi alliancen – så det er naturligt at udnytte synergier ved produktionen fuldt ud.

Det skyldes også, at der er behov for at bruge kapacitet på nye bilmodeller på Nissans fabrik i Barcelona, hvor NV250-forgængeren NV200 er blevet bygget fra begyndelsen.

Ifølge pr-chef Ann Strøby fra den danske Nissan importør skal produktionen af den elektriske e-NV200 fortsætte i Barcelona.

Ikke en e-NV250 med det første

Der skulle fra begyndelsen ikke dukke en e-NV250 op. Det springende punkt ville også være, om man ville benytte Nissans 40 kWh teknik eller Renaults 33 kWh teknik, der ikke byder på samme rækkevidde.

Modsat Renault Kangoo byder Nissan på fem års garanti eller 160.000 km. Ellers er der kun designdetaljer inde og ude til forskel på de to søstre.

Ny Renault Kangoo som prototype

Endnu har Renault dog kun vist en prototype af deres næste Kangoo, der også kommer til efteråret. Nissans nye NV250 bygger, så vidt man kan se, på den nuværende Kangoo. På sigt bliver der formentlig ikke bygget forskellige varebiler.

Nissan kalder deres teknik for Nissan Intelligent Mobility, der skulle betyde øget sikkerhed og driftssikkerhed.

Forskellige størrelser

NV250 byder desuden på forskellige motor- og interiørkonfigurationer, to karrosserilængder og flere opbygningsmuligheder end før, og som ikke kunne fås i NV200.

Varebilen fås også som kassevogn uden ruder, mandskabsbil (med bagsæde) og Combi (personbil.)

“Nissan NV250 er den perfekte kompakte varebil til små virksomheder med store ambitioner. Ved at give kunderne mulighed for at vælge en version, som passer perfekt til dem, giver NV250 mulighed for mere fleksible erhvervsleveringer og større frihed i fritiden,” Paolo D’Ettore, som er direktør for LCV Business Unit hos Nissan Europe.

Mandskabsudgave

Kassebilen uden ruder tilbydes i to karrosserilængder (L1/L2) og med flere forskellige sædeudformninger. Mandskabsversionen, som fås i én karrosserilængde (L2), har maksimalt fire siddepladser og en flytbar varerumsadskillelse, så varerummet bliver fleksibelt.

Tilsammen betyder disse funktionsmuligheder, at NV250 kan klare alt fra leveringer i byen til transport af større genstande til byggepladser.

Personbilsudgaven Combi er tilgængelig i én længde (L1) og har plads til fem personer.

Kendt dieselmotor

NV250 er udviklet med alliancens samlede erfaring og omfatter en gennemprøvet 1,5-liters dieselmotor (fra Renault), og man kan vælge mellem tre forskellige drivlinjer.

”Nissans investering og positive tilgang i varebilssegmentet er mulig takket være alliancens styrke,” siger Paolo D’Ettore.

e-NV200 med 40 kWh batteri

NV250 vil som nævnt supplere e-NV200 – Nissans kompakte nul-emissions-varebil, som er solgt i over 20.000 eksemplarer i Europa siden lanceringen. Den er senest blevet opgraderet med et 40 kWh-batteri, som giver en rækkevidde på 200 km (blandet WLTP-cyklus).

Nissan e-NV 200 bygges på en særlig sektion af fabrikken i Barcelona, hvor batteriproduktionen til bilen også foregår.

Yderligere vigtige funktioner

En nyttelast på 800 kg og to forskellige karrosserilængder, der øger lastkapaciteten.

Overholdelse af Euro6D-Temp-normen med reducerede CO2 -emissioner og optimal brændstofeffektivitet giver samlet set lavere driftsomkostninger.

Større alsidighed takket være en lang række opbygningsmuligheder Disse omfatter træbeklædning i varerummet, kørestolsadgang via bagdøren og ekstraudstyr som eksempelvis køleenheder i bilen.

Adskillige Nissan Intelligent Mobility-teknologier i bilen – inkl. Hill Start Assist og Extended Grip.

Nissans brancheførende garanti på 5 år/160.000 km er standard.

Fakta Nissan NV250 Van:
Motor: 1,5 liters diesel.
Ydelser: 80-, 95- og 115 hk.
Brændstofforbrug: 20,8-21,7 km/l.
CO2 (NEDC): 120-126 g/km.
Nyttelast: 650-800 kg.
Lasteevne: L1 – 3,0/3,5 kubikmeter. L2 – 4,0/4,6 kubikmeter.
Varerumslængde L1: 1,73/2,5 m. L2 2,11/2,87 m.
Mandskibsvogn L2 varerumslængde: 1,43/2,0 m.
Garanti: 5 år/160.000 km.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk