Danmarks nok største bilforhandler, Ejner Hessel A/S, overtager næste år importen af Mercedes-Benz lastbiler.

Daimler-koncernen i Tyskland, som bl.a. producerer Fuso- og Mercedes-Benz last-, vare- og personbiler, har allerede meddelt, at virksomheden deles op i lastbiler og andre køretøjer.

Forretninger i hele landet

Nu er denne politik så også kommet til Danmark – så Mercedes-Benz Danmark fremover ikke skal stå for importen af lastbilerne.

Denne opgave er fra begyndelsen af 2022 som nævnt lagt i hænderne på Danmarks største forhandler af de tunge Mercedes-køretøjer, Ejner Hessel A/S. med hovedsæde i Brande og afdelinger over hele landet.

Ingen oplysninger om ledelsen

Selskabet har netop underskrevet kontrakten, der sikrer dem importen af Mercedes-Benz Trucks i Danmark.

Det meddeler de to selskaber i en pressemeddelelse.

Her fortælles ikke noget om, hvem i den nuværende ledelse, der fortsætter i Ejner Hessel Regi – og hvem der fortsætter i Daimler regi.

Mange aktiviteter

Bildynastiet Hessel har mange aktiviteter – og ud over Mercedes-Benz- og Fuso lastbiler, sælger man en lang række person- og varebilsmærker – deriblandt fra Mercedes-Benz. Desuden kommer der trailer-agenturerne for CMT, Fruehauf og Leci.

Mercedes-Benz Trucks’ danske organisation følger desuden med over i det nye set-up.

Importøraftalen forventes at træde i kraft i starten af 2022 – efter endelig godkendelse hos Konkurrencestyrelsen.

Mercedes-forhandler siden 1987

Med overtagelsen af importen af Mercedes-Benz og FUSO lastbiler skruer Ejner Hessel A/S op for det lange og tætte samarbejde med Daimler Truck AG.

Ejner Hessel er en af Danmarks ældste og mest traditionsrige forhandlere af lastbiler i Danmark med en historie, der går tilbage til 1968 – og Mercedes lastbiler fra 1987.

Dybt forankret

Lastbilerne er dybt forankret i Ejner Hessels historie.

”Vi er helt grundlæggende stolte over, at Daimler Truck AG i Stuttgart har valgt at vise os den tillid og tiltro, som det kræver at importere og forhandle deres lastbiler. Det vil vi gøre os umage for at leve op til. Samtidig er vi glade for, at vi med aftalen får Mercedes-Benz Trucks Danmarks stærke team og deres know how med over i vores organisation.” siger direktør hos Ejner Hessel A/S, Benjamin Mahr.

Styrke tilstedeværelsen

Mercedes-Benz Truck Danmark og Ejner Hessel har som nævnt et årelangt samarbejde bag sig.

”Ejner Hessel er en dedikeret og dygtig partner på det danske marked. De er derfor de helt rette til at fortsætte vores positive udvikling i Danmark. Med deres store kendskab til os, vores kunder og de øvrige forhandlere, er jeg sikker på, at de kan styrke Mercedes-Benz og FUSO’s tilstedeværelse på det danske marked yderligere,” siger Mercedes-Benz Trucks direktør i Danmark, Jens-Christian Tittel.

Også Mercedes-Benz CPH

Ejner Hessel overtager samtidig Mercedes-Benz CPH’s salg af lastbiler i Greve og Hillerød
Samtidig med overdragelsen af importaftalen overtager Ejner Hessel også salget af Mercedes-Benz lastbiler fra Merceds-Benz CPH i Greve og Hillerød. Mercedes-Benz CPH vil fortsat have serviceværksteder på begge lokationer, så kunderne i området stadig kan få ydet service på deres lastbiler.

”Jeg er glad for at kunne overlevere et kompetent team af medarbejdere til en god og veldrevet virksomhed som Ejner Hessel. Jeg er sikker på, at Hessel kommer til at forsætte det gode samarbejde, vi har haft med kunderne de sidste mange år,” siger Lars Simper, administrerende direktør i Mercedes-Benz CPH.

Lidt af Hessel-historien

I dag er Ejner Hessel A/S landets største bilforhandler. Men sådan var det ikke i 1968 i Herning, da Ejner Hessel begyndte at købe brugte svenske lastbiler for at sætte dem i stand og sælge dem til danske vognmænd.

Forretningen gik hurtigt fremad, for kunderne opdagede, at Ejner Hessel talte samme sprog som dem, nemlig ”vognmandsk.”

Grunden var, at han i årene inden selv havde arbejdet som chauffør og vognmand. Han havde på egen krop mærket, hvad en bil på værksted betød for forretningen. Og hvad en fejldimensioneret undervogn betød for arbejdet. Erfaringerne tog han med over i virksomheden på heden – sammen med almindelig jysk ordholdenhed.

Først Fiat og Iveco

I 1977 bliver virksomheden autoriseret forhandler af FIAT lastbiler og senere af søstermærket Iveco.
10 år senere, i 1987, blev Iveco skiftet ud med Mercedes-Benz lastbiler, da Ejner Hessel overtog Mercedes-forretningen i Herning.

Og da fabrikken i Tyskland i 1991 selv overtog importen af Mercedes fra den daværende danske generalagent, var det tid til at skifte gear og vokse sig større.

Året før var Ejner Hessel død – og de fire sønner, Bjarne, Steen, Bent og Peder, havde overtaget virksomheden for at føre den videre i Ejner Hessels ånd.

På hjemmesiden skriver Ejner Hessel A/S blandt andet:

”Vi har ikke blot 50 års erfaring med lastbiler, men også med anhængere, trailere, kraner og alle de andre opbygninger, der kommer efter lastbilen. Enten på stedet eller efter en bugsering til værkstedet. Og det tager ikke lang tid med 18 lastbilværksteder spredt ud over hele landet. Det betyder at Hessel får dig hurtigere tilbage på vejen. Og en ekstrabonus: Vi er fra Jylland og kommer selv fra vognmandsbranchen. Så du slipper for en masse snak, mens vi ordner din lastbil. Du skal jo også hjem.”

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk