Polaroil, et olieselskab under KNI A/S i Grønland, har netop fået den første generation Scania leveret i Umanak af Scanina forhandler Stiholt.

KNI er en forkortelse af Kalaallit Niuerfiat, som oversat til dansk betyder Grønlands Handel – og som er en gammel traditionsrig virksomhed.

Der er tale om en meget speciel lastbil, der skal klare de mange opgaver i det ofte meget barske klima – nemlig en ny Scania P 360 B4x4HZ specificeret som såkaldt XT entreprenør-model, dvs. med fokus på maksimal robusthed.

Bygget til at holde

XT-modellen kan bl.a. kendes på en særlig hårdfør front med stålkofanger, beskyttede forlygter, særlig kølergrill, ekstra hårdføre sidespejle og højere frigang.

Polaroils nye bil er desuden udrustet med navreduktion samt stålfjedre på både for- og bagaksel med henblik på maksimal driftssikkerhed og minimal vedligeholdelse. Det gælder også den 6-cylindrede 13-liters-motor – samt manuelle 9-trins GR905-gearkasse, hvor man i Syddanmark oftest vil levere bilerne med automatgear.

Bilen er opbygget med en ca. 6.500-liters tank fra VM Tarm. Tanken er opdelt i to rum og udrustet med pumpeudstyr fra Alfons Haar, der drives via kardan fra et kraftudtag på gearkassen.

Sidste skib i år

Både chassis og tank er ADR-godkendt til transport af forskellige typer olieprodukter, der pumpes af bilen gennem en 30-meter slangerulle.

Bilen blev i sidste måned sendt med skib fra Aalborg til Umanak, hvor den skal køre i temperaturer fra plus 25- til minus 45 grader.

Opbygning, klargøring og levering var timet efter netop denne skibsafgang, der var årets sidste. Næste afgang bliver først til næste forår, da Umanak er afskåret fra skibsanløb i en del af vinterhalvåret på grund af is.

Flere lastbiler på vej

Det er lastbilsælger Christian Pedersen fra Stiholt i Aalborg, der har ansvaret for salget af nye Scania i Grønland.

Han har tidligere i år leveret en tre-akslet P 360 B6x6 tankbil fra Scanias tidligere lastbilgeneration til Polaroil, og til foråret forventer han at skulle levere mindst fire nye Scania til to forskellige kunder i Grønland.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk