Honda Vezel hedder en ny mini-SUV-model, der forener de dynamiske kvaliteter fra en SUV som CR-V, men også med linjerne fra en coupé og funktionaliteten fra en minivan. Bilen fås både med for- og firehjulstræk – sidstnævnte både til hybrid og benzin udgaver.

Moden dikterer den såkaldte mini-Crossover bilmodeller så som markedslederen Nissan Juke, og så er fabrikkerne nødt til at følge trop.

Rummelig som Van
Vezel er kompakt, men alligevel rummelig. Foruden den gode forsædeplads i den sporty kabine, er der god bagsædeplads i fabrikkens såkaldte magiske sæder – takket været Hondas center-tank system. Mest spændende er bagagerummet på 453 liter, der vidner om en til dansk markedsføring ganske rummelig gulplade-udgave.

Hybridudgaven vil blive udstyret med “Sport Hybrid i-DCD” maskine – Hondas næste generation hybrid system, som kombinerer en 1,5 liters benzinmotor med direkte indsprøjtning, der byder på præstationer som en 2-liter motor kombineret med masser af trækkraft. Alligevel har den i Japan klassens bedste brændstoføkonomi.

Europæisk navn ukendt
Vezel bliver første Honda med fabrikkens originale ”Real-Time All-Wheel-Drive” system (AWD), som bl.a. fordeler momentet elektronisk til for og baghjul mere præcist.

Vezel lanceres med elektronisk håndbremse og bakkeholder (hill holder) som standard. Der er gjort ekstra meget ud af støjdæmpning – der anvendes således materialer, som kendes fra langt dyrere biler.

Da lanceringen i f.eks. Europa først er planlagt til 2015, er der ikke offentliggjort detaljer om bl.a. motorer. Formentlig vil der også blive plads til en dieselmotor. Priser kendes derfor heller ikke – og det gælder også bilens europæiske navn, som nok ikke bliver Vezel.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk