En helt ny bilfabrik i Polen skal fra efteråret opføres til produktion af den kommende udgave af VW Crafter.

Derved stopper det samarbejde, som man har haft med Daimler siden 1996, hvor først LT og siden 2006 Crafter har været produceret sideløbende med Mercedes-Benz Sprinter – dels på fabrikken i Ludwigsfelde ved Berlin, dels på fabrikken i Düsseldorf.

Fabrikken i Polen ligger i en by, som hedder Wrzesnia – og det vil lokalt betyde 2.300 nye arbejdspladser.

Ny strategisk kurs
”Grunden til at vi nu vil bygge Crafter i Polen skyldes en ny strategisk kurs for vores lette, kommercielle køretøjer. Crafter er ideel til alle lande med vækst, og styrker VW som verdensomspændende producent på verdensmarkedet,” siger Leif Østling, i bestyrelsen i Volkswagen AG med ansvar for erhvervskøretøjer.

Leif Østling var tidligere øverste chef for svenske Scania, som i dag ligesom MAN tilhører Volkswagen AG.

Anden fabrik efter Poznán
Wrzesnia bliver den anden fabrik for VW i Polen efter Poznán, hvor der i en årrække har været bygget Caddy og visse Transporter-modeller. VW har været yderst tilfredse med produktkvaliteten på Poznán fabrikken. Den nye fabrik ligger i et erhvervsområde med god infrastruktur og stor mulighed for at finde arbejdskraft.

Chef for projektet bliver Jens Ochsen, medlem af ledelsen i VW Nutzfahrzeuge med ansvar for produktion og logistik. Han tiltræder første april og bliver samtidig chef for Volkswages Poznan fabrikken, der vil dække 220 hektar.

Fordele ved placeringen
Opførelsen begynder i slutningen af året – og omfatter både produktion, lakering og færdiggørelse.

”Fabrikken i Wrzesnia vil have fordele af placeringen nær Poznan – både logistisk og når det gælder underleverandører, men også når det handler om lokal erfaring. Underleverandører vil tillige lægge deres produktion og lagre tæt på den nye fabrik,” siger Jens Ochsen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk