Nye EU-kartelsager i bilbranchen – denne gang handler det om millionstaf til producenter af tændrør og bremsesystemer samt rederier.

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager har i dag atter været ude med riven for at stoppe ulovlig kartelvirksomhed i Europa.

Denne gang er det bilbranchen, der bliver straffet for kartelvirksomhed – nærmere bestemt producenter af tændrør og bremsesystemer samt rederier, der fragter nye biler.

Gør biler og reservedele dyrere

Kartelvirksomheden skader også konkurrencen i den europæiske bilindustri, hvor der arbejder 12 millioner personer.

Vestager udtaler, at man i EU-Kommissionen ikke vil tolerere karteldannelser, der skader forbrugere og underleverandører i EU – som i dette tilfælde gør biler og reservedele dyrere.

Ifølge det tyske fagblad ”Automobilwoche” drejer det sig om bl.a. de tyske virksomheder Bosch og Continental samt rederier, der fragter nye biler – bl.a. rederier i Norge og Sverige.

Store bødestraffe

Der er tale om ganske høje straffe. Bosch skal betale en bøde på 570 mio. kroner og Continental på 563 mio. kroner.

Ifølge Vestager har Bosch aftalt priser med to japanske konkurrenter, mens Continental har aftalt priser på bremsesystemer med leverandøren ZF TRW.

Biltransport-rederierne, der har overtrådt gældende regler, kommer fra Chila, Japan, Norge og Sverige – rederierne skal sammenlagt betale 2,8 milliarder kroner i bøde.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk