Peugeot viser i dag for første gang afløseren for Partner – og melder samtidig ud, at bilen skifter navn til “Rifter.”

Men Peugeot oplyser samtidig, at bilen skifter navn til Rifter for at signalere aktivt friluftsliv (?) – men om man bruger samme navn til varebilen, der præsenteres til sommer, vides endnu ikke.

Uheldigt navn herhjemme

I Danmark virker navnet Rifter i det hele taget uheldigt, fordi det leder tanken hen på skadede mennesker. Man kan jo håbe, at der alligevel bliver “rift” om bilen.

De seneste fire år har udviklingsafdelingen hos PSA, Peugeot-Citroën, arbejdet på højtryk for at udvikle de nye PSA-minivans Berlingo og Partner (Rifter)  samt den nye Opel Combo.

Vi har tidligere vist den nye Berlingo og Combo – og i dag er det så Peugeot Rifter, der som sidste trilling bliver offentliggjort – med design-fællesskab med den større model Expert. Det gælder især frontpartiet.

Fælles teknik

Dermed har PSA udspillet sin rolle som biludvikler i denne omgang – og de tre mærker kan begynde som blodige konkurrenter på markedet.

Teknikken er jo den samme – EMP2 platform som mange biler i PSA koncernen, som vidner om bedre køreegenskaber. Dertil en ændret formgivning – så fronten på den større Rifter er højere og kortere end forgængeren. Altså med kortere udhæng.

Herhjemme sælges den nuværende Partner fortsat rigtig godt – selv her kort før den nye model lander. Men især som varebil er den også meget praktisk med sin kompakte form.

i-cockpit

Den nye model er dog meget forskellig fra forgængeren – ikke kun designet udadtil, som er tæt på den større Expert – interiøret er direkte kopieret fra Peugeots personbiler. Det vil sige med i-cockpit, hvor man kikker på hoved-instrumenterne over rattet.

På bilmessen i Genève er det kun personbilsudgaven af Rifter, der vises frem – den bedre sælgende Van-udgave bliver først vist frem i juli måned.

Herhjemme får den nye Rifter først premiere herhjemme en gang i efteråret. Varebilen og personbils-udgaven ventes tillige lanceret samtidig.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk