Citroëns hovedsæde i Danmark fra 1927 skal nu huse mærket Mercedes-Benz – men først skal huset bygges gennemgribende om.

Ud med Berlingo og C3 og ind med Vito og C-klasse. Mercedes-Benz CPH (København) har overtaget lejemålet i den ikoniske bygning i Sydhavnen, hvor Citroën havde deres hovedkontor fra 1927.

Dermed fører Mercedes-Benz bilhistorien videre i den spændende bygning, der dog bag den ikoniske front rummer moderne faciliteter med bl.a. værksted og kontorer.

Under Interdan paraplyen

Citroën Danmark boede senest i bygningen frem til 2017 – indtil Citroën kom ind under Interdan-koncernen og flyttede til Glostrup.

Men inden Citroën flyttede ind i Sydhavnsgade 16 den seneste gang havde det franske mærke huseret få hundrede meter derfra i Bådehavnsgade.

I mange år var der i øvrigt medborgerhus i den fine, gamle ejendom, der gennemgik en stor ombygning inden det franske mærke rykkede ind i bygningen.

Lintrup & Noggart

Mercedes-Benz CPH har gennem mæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S indgået aftale om at overtage 4.526 kvadratmeter af den i alt 7.348 kvadratmeter store ejendom.

Mercedes-Benz der har solgt biler i Danmark siden 1930, markerer ved indflytningen dermed ejendommens identitet som bilhus, og fører det videre ind i en helt ny æra.

Når virksomheden til september er klar til ”The Grand Opening”, vil begrebet showroom og kundeservice være taget til helt nye dimensioner og være et oplevelsesunivers i sig selv med sidste nye teknologi og visionære rammer.

Ny ombygning

Men inden den nye lokation kan tages i brug og de 35-40 medarbejdere kan flytte ind i deres nye omgivelser, skal ejendommen atter gennemgå en omfattende ombygning.

Den vil, når den står færdig, indeholde helt nyt showroom set-up, med moderne teknologiske løsninger, som skal give premium-bilkunderne en premium oplevelse.

”Vi glæder os rigtig meget til at kunne byde velkommen til et helt nyt univers, hvor kunderne bliver taget med på en rejse og tilgængeligheden til vores showroom og værksted er i absolut top. Transformationen er allerede i fuld gang og de nye visionære planer er blevet varmt modtaget af vores medarbejdere,” siger administrerende direktør for Mercedes-Benz CPH, Lars Simper.

Værner om historien

Aberdeen Standard Investments ejer den tidligere Citroën bygning – og er glad for, at et stærkt brand som Mercedes flytter ind.

”Set i bakspejlet er vi glade for, at vi havde ro i maven til at vente på, at den helt rigtige lejer kom. Det at huset nu føres videre i samme ånd, understreger ejendommens karakter og tilfører værdi til dens historie,” siger Deputy Fund Manager, Henrik Kehlet.

I processen var der andre store virksomheder på banen til det ekstremt veleksponerede lejemål, men det blev altså de motoriserede firhjulede, der var det bedste match.

Stadig ledige lejemål

”Der er mange ting, der skal falde på plads i en sådan proces, og Lintrup & Norgart var god til at holde fremdrift i processen og hele tiden styre fremad,”  siger Lars Simper.

Det er stadig muligt at leje kontorer fra 1.200-2.823  kvadratmeter i ejendommen, som bl.a. tilbyder fællesfaciliteter i form af personalerestaurant, mødecenter og gode parkeringsforhold.

Sydhavnen har længe har været attraktiv for større virksomheder grundet sine gode tilkørselsforhold og den korte afstand til København centrum – og området undergår i disse år en rivende udvikling med bl.a. metro i 2024 – kun 300 meter fra ejendommen.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk