OK mener, at danskere i fremtiden selv skal bestemme, hvilket slags brændstof, der vil vælge til deres biler og varebiler. Det må pengepungen og miljøet bestemme.

I hvert fald vil OK’s fremtidige tankstationer have de fleste typer brændstof samlet på et sted.

Den første multifuel-tankstation åbner OK allerede i denne måned i Aarhus – og den officielle indvielse står energiminister Lars Christian Lilleholt (V) får den 27. juni.

Første tankstation af sin art
Multifuel-stationen får placering ved det store motorvejskryds i Brabrand og bliver det første sted i Danmark, hvor bilister kan tanke både brint og el foruden de konventionelle brændstoffer benzin og diesel.

OK står i dag for ca. 25 procent af brændstofsalget i Danmark, som sker fra et netværk af 670 tankstationer. Den infrastruktur vil OK udnytte til at åbne markedet for nye brændstofteknologier.

På den måde bliver alternative brændstoffer tilgængelige for erhvervslivet og for private bilister samtidig med, at OK får en masse værdifulde erfaringer på et tidligt tidspunkt i den grønne omstilling.  

Svært at spå om fremtiden
Det er endnu for tidligt at spå om hvilket brændstof, som bliver det førende i fremtiden. I sidste ende bliver det forbrugerne, som afgør hvilken teknologi, der skal være den førende.

OK’s ambition for fremtiden er at levere lige præcis det brændstof, som danskerne efterspørger.
Den nye tankstation er beliggende Logistikparken 12 i Brabrand.

Åbningshøjtideligheden begynder kl. 12.45 – og slutter 13.15. Der bliver en åbningstale af administrerende direktør i OK, Jørgen Wisborg, derefter tale og indvielse af Lars Christian Lilleholt – og til slut foretages der tankning af biler.

Faktaboks – multifuel tankstationen:
Stationen i Brabrand bliver det første sted i Danmark, hvor man kan tanke både brint og el som et supplement til konventionelle brændstoffer.

OK’s elladestander er bygget i samarbejde med Hamag A/S, som desuden er ansvarlig for opførelsen af OK’s øvrige tankstationer.

Brinttankstationen åbnede allerede i januar 2016, og er opført af OK, Strandmøllen A/S og H2 Logic A/S i et konsortium under navnet Danish Hydrogen Fuel.

Fakta om brint:
Det er ikke anderledes at tanke brint end almindeligt brændstof. Optankningen tager tre minutter.

En brintbil kan køre op til 600 km på en fuld tank.
 
Alle brintbiler kan tankes på samme måde uanset hvilket bilmærke, det drejer sig om.

I brintbiler omdannes brint til strøm i en brændselscelle, som udnytter energien dobbelt så godt som motorer i konventionelle biler og med vand som eneste udstødning.

Brint produceres ved elektrolyse ud fra vedvarende energi herunder vindmøllestrøm

Fakta om el:
El-ladestanderen på den nye multifuel-station er den første i OK-kæden.

Standeren er udviklet og produceret i Danmark, og indeholder en elmåler fra Kamstrup A/S – et datterselskab til OK.

El-ladestanderen lader med en effekt på 22 kW, og det tager cirka to timer at oplade et tomt batteri.

Det bliver i første omgang gratis for alle elbilejere at lade bilen ved OK’s el-ladestander.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk