Selv om kvartals-tallene for Mærsk overgår analytikernes spådomme og lander på et overskud før skat på 9,8 milliarder kr., er det mere markant, at selskabet fastholder sine forventninger for hele 2013, nemlig på samme niveau som sidste år.

Det er et helt efter bogen, at 1. kvartal i år er gået godt. Bekymringerne går mere på næste kvartal, hvor følgerne af de stadigt faldende fragtrater ventes at slå igennem, og derfor er fastholdelsen af årsforventningerne markant.

Styrket konkurrenceevne
Om de gode tal for Q1 i år siger adm. direktør Nils Smedegaard Andersen:

 – Vi har forbedret driften i det seneste år og er tilfredse med resultatet for første kvartal. Maersk Line har yderligere styrket sin konkurrenceevne og er forberedt på at håndtere de udfordrende shippingmarkeder. Hen over året har Maersk Oil udbygget sine oliereserver, og vi fortsætter med et højt efterforskningsniveau for at udvikle porteføljen på langt sigt. APM Terminals fortsætter den positive udvikling i vækstmarkeder, mens Maersk Drilling har løst sine driftsproblem er og er tilbage på sporet igen.

Gudskelov for dårlige tider
Containerrederi-delen, Maersk Line, leverede et overskud på knap 1,2 mia. kr. (mod et underskud på knap 3,5 mia. kr. i samme periode sidste år). Den betydelige økonomiske genopretning blev opnået gennem lavere omkostninger, da omsætningen var uændret 36,4 mia. kr.

Maersk forventer i år en stigning i global efterspørgsel på søfragt af containere på 2-4 procent. Tallet dækker om lavere forventninger til Asien-Europa, som imidlertid mere end opvejes af positive forventninger til ruter til vækstøkonomierne.

Vant til modgang
Krisen og den voldsomme konkurrence i øjeblikket med faldende fragtrater ryster ikke Mærsk, som er vokset op med håndtere et stærkt svingende marked.

Allerede Mærsk Mc-Kinneys far, Arnold Peter Møller, sagde: ”Hvis alle og enhver under solen kunne gå ind i skibsfart, ville det ikke være givtigt for nogen. Gudskelov for de dårlige tider, har jeg altid tænkt”.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk