(GENÈVE)

De 58 jurymedlemmer i ”Car of the Year” juryen i Europa er ret sikre på, at den nye Peugeot 308 er den bedste nye bil i Europa det seneste år.

Kåringen blev afholdt forleden for tredje gang under den schweiziske bilmesse – og hvor kåringen anses for verdens vigtigste, anses udstillingen i alpelandet også for den vigtigste i Europa, ikke mindst fordi Schweiz ikke producerer biler – bortset for konceptbiler.

Lidt malurt var det måske, at de seks franske jurymedlemmer lagde de fleste af deres stemmer på Peugeot 308, men næsten ingen på eksempelvis Skoda Octavia.

De tyske journalister var dog også meget glade for bilen på andenpladsen, den elektriske BMW i3 og luksusbilen Mercedes S-klasse.

En bil til Danmark
”Jeg havde givet de fleste af mine stemmer til Skoda – nemlig syv, men 308 fik seks stemmer. Peugeot 308 er en rigtig interessant bil, som passer til  Danmark. Designet peger fremad – og indvendigt er knapper erstattet af en trykfølsom skærm. Der er nye motorer, der op mod 30 km/t – og har den fået fem stjerner i EyroNCAP testen. Sikkerhedsmæssigt har den bl.a. fartpilot, der tilpasser farten til bilen foran, siger Søren W. Rasmussen, teknisk redaktør hos FDM’s medlemsblad Motor – og dansk medlem af juryen.

Søren W. Rasmussen havde valgt Skoda ud fra en dansk udgangspunkt, for den passer også godt til Danmark – den er bygget over VW Golf, men er større og billigere, og så ville han godt støtte, at Octavia også blev Årets Bil li Danmark 2014 i efteråret i fjor.

Kærkommen sejr
”Men 308 findes også i mange udgaver – nu som SW og som cabriolet. (Red: og i Danmark som gupladebil.) For PSA-koncernen (Peugeot/Citroën) er det dog en meget kærkommen sejr, for man har været meget igennem – med økonomisk krise,” siger Søren W. Rasmussen.

Prisen blev overrakt til øverste chef og CEO for Peugeot, Maxime Picat, af jurypræsident Hakan Matson fra Sverige.

Fakta: Årets Bil i Europa 2014:

Peugeot 308: 307 point.
BMW i3: 223 point.
Tesla Model S: 216 point.
Citroën C4 Picasso: 182 point.
Mazda 3: 180 point.
Skoda Octavia: 172 point.
Mercedes-Benz S-klasse: 170 point.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk