Allerede sidste sommer – i forbindelse med lanceringen af varebiler Boxer fortalte Peugeots pressechef Hanne Sørensen, at man nu ville gøre med ved varebilssalget.

Man havde satset hele butikken på personbiler – og efter et forrygende personbilssalg med en stigning på 29 procent for Peugeot i 2014, er det nu tid til at gøre noget ekstra for erhvervsbilerne.

Til importørens nytårskur forleden løftede hun så sløret for, hvad der skal til for at nå op på salgstallene, som andre importører kan prale af. Peugeot vil åbne seks nye varebilscentre – kaldet ”Professional Center”.

To varebilssælgere hvert sted
De seks centre ligger i Ballerup, Kolding, Odense NV, Slagelse, Viby J. og Aalborg. Hvert sted vil der være to dedikerede og erfarne varebilssælgere, der skal have 100 procent fokus på det lokale erhvervsliv.

Erhvervskunder kræver en professionel tilgang til opgaverne, som de også selv har i deres brancher.

Lokalt vil det udmønte sig i opsøgende salg, et udstillingsområder specielt for varebiler, der skal være større varelagre- og på Peugeot Danmarks hjemmeside vil det blive lettere at søge ind på erhvervsbilerne.

Fra syvende til femteplads
Alt i alt skal det sikre, at Peugeot i år minimum skal op på en femte plads i varebilssalg, hvor det i fjor kun blev til en syvende plads. 2014 var ellers et forrygende varebilsår med 28.473 solgte varebiler. En stigning på 18,6 procent.

Til sammenligning steg salget af varebiler i Europa generelt kun med 8,8 procent  – dog kun medregnet årets første 11 måneder.

Status quo for Peugeot
Herhjemme gik konkurrenter fra Citroën, Renault, Mercedes, Toyota og især Ford stærkt frem i 2014 i forhold til 2013. Peugeot solgte lige mange biler i 2013 og 2014. Og fik også en syvendeplads i 2013.

Peugeot satser ikke mindst på Boxer serien, som kom i en ny udgave i 2014 – men også Bipper-, Partner- og Expert modellerne skal klare sig bedre.

Peugeot Danmark forventer også et øget salg af el-udgaven af Partner – især i takt med krav om flere miljørigtig transporter i byerne.

Skal ikke foræres væk
Til gengæld venter Peugeot Danmark ikke, at Peugeots ombyggede personbiler, hvor Peugeot altid har haft succes, vil blive solgt i flere enheder i år.

Men man vil ikke satse på at forære bilerne væk – og i stedet for lavere priser, vil man have gode finansieringsmuligheder at diske op med.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk