Mange elsker at sidde højt i bilerne – uden at gå glip af det aerodynamiske look. Det skabte Crossover designet som alternativ til de mere kantede SUV design (Sport Utility Vehicle) MPV design (Multi Purpose Vehicle).

Nu er Peugeot 2008 Crossover-prototypen fra Paris biludstillingen grydeklar og ventes til Danmark til sommer efter premieren på Genève udstillingen i marts – også som gulpladebil.

2008 er en Crossover teknisk baseret på 208 modellen, som den deler teknik med.

En verdensbil
Bilen er anden del af Peugeots Crossover serie, som begyndte med 3008. Den større 5008 må mere betegnes som en MPV

2008 er tænkt markedsført både i Asien og i Latinamerika. Produktionen bliver i franske Mulhouse, kinesiske Wuhan og brasilianske Porto Real.

”Den  kompakte bil måler kun 4,16 meter i længden – og er bygget til at byde både samme smidighed og samme gode køreegenskaber som en 5-dørs bil med pladsforhold og komfort i en SUV (Sport Utility Vehicle). Let at håndtere i tæt bytrafik såvel som på en snoet landevej, fortæller Maxime Picat, adm. direktør i Peugeot

Kælet for designet
Med 2008 fortsætter Peugeot sin offensive produkt-offensiv og udnytter succesen fra 3008 med den nye 2008.

Peugeot har bl.a. valgt sorte kofangere og vinduesrammer samt pyntelister i rustfrit stål. Karosseriformen er skarp forlygter i en helt ny form som en kats pupiller – tillige med LED teknik. Glastag kan fås ekstra.

Da 2008 også ventes som gulpladebil – kan man glæde sig over den lave læssekant og det store varerum.

Inspireret af RCZ sportsvognen
Taglinjen er inspireret af sportsvognen RCZ – og også baglygterne har LED design. Bagkanten af taget er formet som en hækspoiler. Selv tagbøjlerne er formet specielt til tagets hældning.

Teknisk fås 2008 med de nye e-HDi Diesel teknologi – eller med de nye 3-cylindrede benzinmotorer, der har en CO2 udledning på 99 gram/km.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk