Toyota markedsfører sin nyeste varebil Proace City i juni måned til priser lige under hundrede tusinde kroner eksklusiv moms.

Når den nyeste Toyota fra det verdensomspændende bilfirma får dansk præmiere i juni måned, er navnet Proace City.

Importøren herhjemme har netop prisen ud på den nye bil til fra 99.900 kroner plus moms med ”Base” udstyr og lille 1,5-liters 75 hk motor.

Der er tale om en ny firling, idet bilen fås i tre andre udgaver – nemlig Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo.

Tre års garanti

Alle fire bilmodeller bygges af PSA (Peugeot-Citroën) på deres fabrik i Vigo i det nordvestligste hjørne af Spanien.

Så der er ikke teknisk ret stor forskel på de fire biler. Vigtigst er måske, at Toyota byder på tre års fabriksgaranti, hvor de andre tre har to års garanti.

Toyota melder også ud, at man har skruet op for udstyret i basismodellen med elruder, radio med Bluetooth til håndfri mobilsnak og streaming af musik samt centrallås med fjernbetjening.

Trin to og tre

Man kan også vælge at gå et udstyrsniveau op til ”Comfort”, der byder på ren luksus og udstyr som bl.a. et fleksibelt SmartCargo system, aircondition, Apple CarPlay, el-foldbare sidespejle, varme i sæder, et særligt komfort førersæde og fartpilot.

Højeste udstyrsvariant hedder ”Comfort One”, der er den ultimative udstyrspakke med bl.a. 16 tommer alufælge, fuldautomatisk klimaanlæg, nøglefri betjening, trådløs oplader til smartphone, indfarvede kofangere og en avanceret sikkerhedspakke, der omfatter adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse, skiltegenkendelse og vognbaneassistent.

SmartCargo

Proace City  kommer i et bredt udvalg af modeller med både Medium og lang akselafstand, et varerum på op til 4,4 kubikmeter med SmartCargo – det vil sige med en luge i skillevæggen, så man kan køre med lange genstande.

Dertil plads til to Europa-paller side om side, en lasteevne på op til 1.000 kg samt med enten en trecylindret 1.2-liters turbobenzinmotor med enten 110 eller 130 hestekræfter eller en firecylindret 1.5-liters turbodieselmotor med enten 75- eller 102 hk – eller 130 hk, hvor der følger 8-trins automatgear.

Nyt medlem af familien

Med Proace City føjer Toyota en ny model til den varebilsfamilie, som blev stiftet for syv år siden ved introduktionen af den noget større kassevogn med navnet Proace.

Siden har Toyota introduceret en helt ny generation af kassevognen Proace, der blev lanceret i 2016, og som vandt Årets Varebil i Danmark 2017.

Toyota Proace bliver produceret på PSA-koncernens fabrik Sevelnord i det nordlige Frankrig – kun et stenkast fra Toyotas Yaris-fabrik.

Også som personbil

Bilen kommer også som personbil – med tilnavnet City Verso – med op til syv sæder til en begyndelses-pris på 199.900 kr. for udgaven med fem sæder.

Teknikken er den samme som i varebilen, men den mindste dieselmotor på 75 hk fås dog ikke i personbilen.

Der er to udgaver af Verso-udgaven – nemlig Combi og Family. Combo har én skydedør og Family har to skydedøre.

Sikkerhedsudstyret

Sikkerhedsudstyret omfatter i Combo automatisk nødbremse, skiltegenkendelse, og vognbaneassistent.

I Family finder man bl.a. desuden fuldautomatisk klimaanlæg, bakkamera, p-sensorer, læderrat, varme i forsæder, alufælge, otte tommer touch screen samt Apple Car Play.

Priser offentliggøres i næste måned. Men forsalget er netop begyndt.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk